Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Le Monde szerint a visegrádi csoport Donald Trump európai szövetségese

Horváth Tamás

2019.02.13. 14:30

A francia balközép lap a szerdán kezdõdõ, a közel-keleti helyzet rendezésérõl szóló varsói konferencia kapcsán közölt írást a témában.
PÁRIZS, 14:30

A francia balközép lap a szerdán kezdődő, a közel-keleti helyzet rendezéséről szóló varsói konferencia kapcsán közölt írást a témában.

A Le Monde szerint Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia egyre több gesztust tesz Washingtonnak, szembeállva a francia-német tengellyel az Európai Unión belül.

A közel-keleti helyzet rendezéséről Varsóban szerdán kezdődő lengyel-amerikai szervezésű kétnapos miniszteri konferenciának az a veszélye a lap interpretációja szerint, hogy egyértelművé teszi azokat az európai széthúzásokat, amelyekre az Egyesült Államok rájátszik.

A Le Monde emlékeztetett ezzel összefüggésben az izraeli-palesztin konfliktussal és az iráni nukleáris programmal kapcsolatos álláspontokra. Kiemelte: Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Varsó előtt Szlovákiába és Magyarországra látogatott, s az amerikai diplomácia – még mielőtt a Párizzsal és Berlinnel kialakított viszonya fagyossá vált – az Európai Unión belül szívesen különálló visegrádi csoport tagjai felé fordította a figyelmét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére