Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kurdok nem engedik szabadon a Szíriában elfogott európai dzsihadistákat

888.hu

2019.02.18. 16:20

A Szíria északi részét ellenõrzõ kurd hatóságok hétfõn leszögezték, hogy nem engedik szabadon az Iszlám Állam elfogott, külföldi állampolgárságú dzsihadistáit, de hazájuknak felelõsséget kell vállalnia értük.
DAMASZKUSZ, 16:20

A Szíria északi részét ellenőrző kurd hatóságok hétfőn leszögezték, hogy nem engedik szabadon az Iszlám Állam elfogott, külföldi állampolgárságú dzsihadistáit, de hazájuknak felelősséget kell vállalnia értük.

Abdulkarim Omar, egy külkapcsolatokkal foglalkozó kurd illetékes elmondta, hogy mintegy 800 külföldi harcos ül rácsok mögött. Szűk családjukkal együtt összesen 3000 főről van szó, de számuk napról napra nő – írja az MTI.

Omar időzített bombának nevezte a foglyokat, akik kiszabadulhatnak, ha támadás éri a kurd autonóm területet.

Az Egyesült Államok vezette nemzetközi terrorellenes koalíció támogatásával bíró Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ernyőszervezet készen áll az iszlamisták utolsó szíriai zárványának felszámolására, totális katonai vereséget mérve a szélsőségesek kalifátusára. Dzsija Furát, az SDF egyik katonai parancsnoka szombaton elmondta, hogy a megmaradt dzsihadistákat körbezárták az iraki határon fekvő egyik kis faluban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére