Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A külföldi radikális iszlamisták legnagyobb csoportját a szírek adják Németországban

888.hu

2021.09.04. 16:55

A szírek teszik ki a veszélyes külföldi származású iszlamisták legnagyobb csoportját Németországban, derül ki a szövetségi kormány válaszából, amit az AfD képviselőjének kérdésére adtak. Rendőrségi információk alapján sok szír iszlamista Németországba érkezése után radikalizálódott.

 

Az adatok szerint 2021 július elsején összesen 330 fenyegetést jelentő személy volt a hatóságok látókörében, akik vallási fanatizmus miatt jelentettek veszélyt a német társadalomra. A németek és kettős állampolgárok mellett a szír, iraki, orosz és török radikális iszlamistákat azonosítottak, mint potenciális elkövető – írja a RND.

A német rendőrség azt is megállapította, hogy

a szír iszlamisták általában nem külföldön radikalizálódtak, hanem Németországba érkezésük után.

A szakértők szerint ennek az oka, hogy a Németországba érkezők gyakran elszigetelődnek az idegen környezetben. Sok esetben probléma, hogy nem olyan élet vár rájuk az országban, mint amire számítottak, és nem tudnak integrálódni vagy nem integrálják őket megfelelően a társadalomba – írja a V4NA.

A rendőrség azokat a személyeket tekinti fenyegetésnek, akikről feltételezik, hogy politikai indíttatásból erőszakos cselekményeket követhetnek el, akár terrortámadásokat is.

Őket a hatóság nyilvántartja, megfigyelheti, és amennyiben szükséges felülvizsgálhatják a menedékjogi státuszukat is. A megfigyelésnek a célja a veszélyek elhárítása vagy büntetőeljárás kezdeményezése. Erről Stefan Goertz, a Szövetségi Alkalmazott Tudományi Egyetem biztonsági kutatója ír „Terrorism Defense” című könyvében.

A fenyegetést jelentős személyeken kívül a rendőrség szemmel tartja az úgy nevezett „releváns személyeket” is. Ők azok, akik közvetetten jelentenek fenyegetést, akár azért, mert részt vesz a bűncselekmények előkészítésében, vagy egy-egy csoport vezetőjeként tűnik fel.

Németországban az iszlamista fenyegetéseket a szövetségi kormány szerint tudományosan kidolgozott rendszer, az RADAR-iTE szerint osztályozzák. Ez a rendszer egyfajta útmutatóként szolgál, amelynek segítségével megvizsgálják az iszlamista fenyegetéseket a lehetséges kockázatok szempontjából. Ez az eszköz 2017 óta létezik. Ha a rendőrök egy adott személyt akarnak értékelni, különböző kritériumok állnak rendelkezésükre. Például az „erőszakos viselkedés”, „fegyverkezelés” vagy „pszichológiai rendellenességek” alapján a tiszteknek képesnek kell lenniük a fenyegetések értékelésére – számolt be az MDR.de.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Egy hét múlva a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán döntenek a jövő évi A csoportos vb helyszínéről. Mint ismert, a háború miatt nem lehet házigazda Szentpétervár, a helyére a nemrég feljutott Magyarország és Szlovénia, azaz Budapest és Ljubljana jelentkezett, illetve a finn-lett kettős. Az IIHF küldöttsége a napokban Budapesten járt, hogy felmérje a rendezés esélyeit, lehetőségeit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére