Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A koronavírus miatt elmarad a NATO norvégiai hadgyakorlata

888.hu - MTI

2020.03.11. 16:09

Az új típusú koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a norvég hadsereg lemondta a NATO Cold Response 2020 elnevezésű, Norvégiában tervezett hadgyakorlatát – közölte Rune Jakobsen, a norvég hadsereg műveleti központjának vezetője szerdán.

Rune Jakobsen tájékoztatása szerint a hadgyakorlat elmaradását a koronavírus-járvány terjedésének ellenőrizhetetlensége indokolta.

Meg akarjuk őrizni a katonaság harci képességét, hogy támogatni tudja társadalmat az elkövetkező viharos időkben

– fogalmazott.

Információk szerint a Norvégia északi országrészében, az orosz határ közelében, március 12. és 18. között tervezett hadgyakorlatra 10 NATO-tagország mintegy 15 ezer katonáját várták. A norvég hadsereg szervezte hadgyakorlat célja az lett volna, hogy kipróbálja és összehangolja a tagországok harci képességét szélsőséges téli körülmények között.

Jakobsen elmondta, a norvég hadsereg múlt csütörtökön ideiglenesen bezárta az ország délnyugati részén fekvő Skjold helység közelében található bázisát, miután az egyik katona vírustesztje pozitív lett. Noha ez az egyetlen ismert eset a norvég hadseregben, a bázis további 240 katonáját kéthetes karantén alatt tartják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére