Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kitoloncolások könnyítése miatt sivalkodik az Európa Tanács

Pörge Béla

2019.05.23. 21:00

Miközben már lassan 250 ezer migráns él úgy Németországban, hogy elutasították a menedékkérelmét, Strasbourgban azon aggódnak, hogy ne utasíthassák ki őket.

Korábban beszámoltunk róla, hogy negyedmillió migránst nem tudnak a németek kitoloncolni az országukból, hiába utasították már ki őket papíron. A bevándorláspárti baloldal ráadásul nehezíti is a kitoloncolásokat, ennek ellenére az unióban azért sivalkodnak, mert a németek egyszerűsíteni kívánnak az eljárásokon.

Dunja Mijatovic levélben fordult német törvényhozókhoz, egyebek mellett a javaslat leginkább vitatott elemét sérelmezve, amelynek értelmében szolgálati titoknak minősítenék a visszaküldések tervezett időpontját, és így büntetőeljárás alá lenne vonható, aki kitoloncolásra jelölt embereket figyelmeztet a hatósági művelet közelgő kezdetére.

Fotó: Twitter

Mint kiemelte, ez bizonyos civil szervezetek törvénysértőnek minősítésével járhat, ráadásul az elutasított kérelmezők biztonsága és emberi méltósága szempontjából is fontos lenne, hogy előre tudják, mikor toloncolják ki őket.

Múlt heti levelében a boszniai biztos aggályainak adott hangot a tervezet azon rendelkezése miatt is, amellyel szélesítenék a jogalapot a kitoloncolások előtti őrizetbe vétel vonatkozásában.

Tavaly mintegy 31 ezer kitoloncolás fulladt kudarcba Németországban, főként az úti okmányok hiánya, a személyazonosság megállapításának megoldatlansága, illetve amiatt, hogy a kitoloncolásra jelölt illető értesül a készülő intézkedésről, és eltűnik tartózkodási helyéről, mire megérkeznek érte a rendőrök – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére