Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kínai és a török külügyminiszter is gratulált a választási győzelemhez

888.hu

2022.04.04. 17:40

Vang Ji kínai és Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter is telefonon gratulált a magyar kormánypártok győzelméhez, „melynek mértéke és jelentősége sok ezer kilométerrel odébb is világosan látszik”- közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn közösségi oldalán.

 

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: komoly nemzetközi figyelem övezte a vasárnapi parlamenti választást, hiszen az választ adott arra a kérdésre is, hogy sikerre tud-e vinni egy közép-európai ország huzamosabb időn keresztül egy szuverén, nemzeti érdeket érvényesítő, a külkapcsolataiban a kölcsönös tiszteletre alapozó politikai stratégiát.

A választás eredménye azt mutatja, hogy igen

– tette hozzá.

A külgazdasági és külügyminiszter jelezte: Kína és Törökország súlya és szerepe is egyre nő az új világgazdasági korszakban, így Magyarország érdeke továbbra is az eredményes együttműködés fenntartása ezekkel az országokkal a kereskedelem, a gazdaság és a beruházások terén.
Szijjártó Péter örömét fejezte ki, hogy kínai és török kollégája is „elkötelezett emellett”, így megállapodtak, hogy a jövőben is a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért dolgoznak.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére