Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kilencezret súrolja az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek száma Ukrajnában

888.hu

2021.01.07. 13:59

Tovább gyorsult Ukrajnában a koronavírus-járvány terjedése, csütörtökre a megelőző naphoz képest mintegy kétezerrel több, csaknem kilencezer új fertőzöttet jegyeztek fel.

 

Közben Volodimir Zelenszkij államfő utasította az Ukrán Biztonsági Szolgálatot (SZBU), vizsgálja ki, hogy valóban érkezett-e illegálisan koronavírus elleni vakcina az országba.

Az ukrán médiában olyan információ jelent meg, amely szerint állítólag Izraelből csempésztek be néhány dózist a Pfizer vállalat koronavírus elleni oltóanyagából, amelyet egy magánklinikán parlamenti képviselőknek és magas rangú tisztségviselőknek adtak be, fejenként 2500 euróért.

Zelenszkij utasította az SZBU-t, hogy járjon utána, igaz-e ez. Denisz Smihal miniszterelnök pedig ismételten biztosított afelől, hogy az állami pénzen beszerzett vakcinákkal elsőként az egészségügyi alkalmazottakat oltják be ingyenesen. Hozzátette, hogy az első oltóanyagok érkezésére, amelyeket a Sinovac kínai gyógyszergyártó cégtől rendeltek, februárban lehet számítani.


A csütörtökön hivatalosan közölt adatok alapján Ukrajnában az elmúlt napon

  • 8997 új esettel 1 099 493-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma,
  • az elhunytaké pedig 148 áldozattal 19 505-re.

Eddig 773 214-en gyógyultak meg, közülük az előző napon több mint 11 ezren, az aktív betegek száma így csaknem 2500-zal, 306 774-re csökkent.


A legtöbb új beteget, 731-et, megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel. Vitalij Klicsko főpolgármester közlése szerint Kijevben az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 116 ezret, az elhunytaké pedig 19-cel, 2041-re emelkedett.

Előző nap az országban ismét sok, 2567 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére