Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kiberháború már elkezdõdött

Tóth Dalma

2016.12.01. 18:28

Hackerek támadták meg a szaúdi kormányzat létfontosságú szervereit.
RIJAD, 18:28

Hackerek támadták meg a szaúdi kormányzat létfontosságú szervereit.

Az SPA szaúdi állami hírügynökség jelentése szerint a kibertámadásra még november közepén került sor. Az egészet valószínűleg külföldről irányították.

A támadás az arab királyság közlekedési szektorát is érintette. Amerikai biztonsági cégek szerint a tettesek valószínűleg egy négy évvel ezelőtti vírus új verzióját használták. Akkor a közel-keleti energiavállalatok számítógépeinek tízezreit bénították meg egy ártalmas vírussal, a Shamoonnal – írja az MTI.

A szaúdi nemzeti kiberbiztonsági központ annyit közölt, hogy a támadók a szerverek összeomlását akarták elérni, és rosszindulatú szoftvert szándékoztak a számítógépes rendszerekre telepíteni. A támadók kilétéről és az okozott károkról nem adtak tájékoztatást.

A kiberbiztonsággal foglalkozó CrowdStrike nevű cég szerint a 2012-es támadást nagy valószínűséggel az iráni kormány megbízásából dolgozó hackerek hajtották végre. Az amerikai vállalat szerint azonban még korai lenne kijelenteni, hogy a mostani támadás mögött is ugyanez a csoport áll.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére