Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A keresztény húsvéti tojás nem kell a brit szupermarketeknek, a muszlim viszont igen

Tóth Dalma

2017.04.16. 17:28

Nagy-Britannia négy legnagyobb bevásárlóközpontja közül kettõ elutasította, hogy a "The Real Easter Egg" nevû húsvéti csokitojásokat boltjaik polcaira helyezzék, miközben halal, azaz a muszlimok számára megengedett csokitojást lehet kapni náluk.
LONDON, 17:28

Nagy-Britannia négy legnagyobb bevásárlóközpontja közül kettő elutasította, hogy a "The Real Easter Egg" nevű húsvéti csokitojásokat boltjaik polcaira helyezzék, miközben halal, azaz a muszlimok számára megengedett csokitojást lehet kapni náluk.

A Sainsbury’s és az Asda nem engedte meg, hogy üzleteikben olyan húsvéti csokitojást áruljanak, amelyhez egy olyan füzet jár, amiben a húsvét jelentőségét magyarázzák el. Viszont mindkét áruházlánc árusítja a belga cég, a Guylian által gyártott halal verziót.

A Tesco, a Morrisons és a Waitrose viszont szívesen fogadta a kereszténység fontos ünnepét elmesélő termékeket.

A "The Real Easter Egg" a csokitojás mellett egy 24 oldalas színes, érdekes kis könyvet is tartalmaz, ami Jézus halálát és feltámadását meséli el. A tojás a remény és az új élet kezdetét szimbolizálja – olvasható a füzetben.

A gyártó cég, a Meaningful Chocolate vezetője, David Marshall szerint a Sainsbury’s és az Asda vásárlóinak is jogukban áll megválasztani, hogy mit vesznek, azaz a két áruházláncnak is forgalmaznia kellene a terméket.

A kutyák számára külön adventi naptárt árusítanak, de a mi keresztény húsvéti tojásunkat nem árulják"

– tette hozzá.

Ahogy korábban írtunk róla, idén még a National Trust húsvéti tojáskereső játékából is kihagyták a "húsvét" szót, arra hivatkozva, hogy ez szponzoruk, az édességgyártó Cadbury cég döntésének eredménye. Theresa May brit miniszterelnök nevetségesnek és képtelenségnek nevezte a National Trust döntését.

A húsvét szó azért kerülhetett ki a tojáskereső játék nevéből, hogy más vallásúakat, illetve ateistákat is meg tudjanak szólítani.

A Cadbury cég szóvivője azzal magyarázta döntésüket, hogy minden évben más nevet kap a húsvéti kampány, és idén a Cadbury’s Great British Egg Hunt („A Cadbury nagy brit tojásvadászata”) elnevezést választották.  Az anglikán egyház szóvivője úgy nyilatkozott, a Cadbury és a National Trust „félresöpörte a hitet”.

(Daily Mail)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére