Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A "katolikus" Trudeau azt tanácsolta Írországnak, hogy vezesse be az abortuszt

Forisek Ádám

2017.08.23. 10:58

Kanada hiperliberális miniszterelnöke nem csak egyháza tanításaival megy szembe mosolyogva, de mindezt ráadásul a full katolikus Írországban teszi - pedig Trudeau-nak nincs sok köze az ország belügyeihez.
DUBLIN, 10:58

Kanada hiperliberális miniszterelnöke nem csak egyháza tanításaival megy szembe mosolyogva, de mindezt ráadásul a full katolikus Írországban teszi — pedig Trudeau-nak nincs sok köze az ország belügyeihez.

Kanada miniszterelnöke és az ír kormányfő, Leo Varadkar háromnapos találkozó keretében vitatta meg Varadkar tervét egy népszavazásról. A szavazás az ír alkotmány nyolcadik módosításáról szólna, a tervek szerint jövőre visszavonnák a kérdéses passzust, amely a meg nem született gyermekek életét védelmezi — írja a brit Catholic Herald.

Az abortuszról beszélgettünk, amely fontos témakör több kanadai nőjogi egyesületnek is”

– mondta Varadkar.

Hogy Írország átemelne-e más, progresszív témákat is a kanadai nőjogi egyesületek kampányából – például a gendersemleges megszólításokat –, azt nem tudni.

Nem ez az első eset, hogy Írországot az abortuszpolitikája miatt támadják, korábban az ENSZ is próbálta „jobb” belátásra bírni az íreket, akik azonban eddig hajthatatlannak bizonyultak. Most azonban, hogy a homoszexuális Varadkar lett a miniszterelnök, erősödésnek indulhat az abortuszpárti lobbi az országban.

Mikor Trudeau-t arról kérdezték, mit tanácsol Varadkarnak, a kanadai miniszterelnök egyszerűen azt mondta, a reproduktív jogok (liberálisul abortusz) emberi jognak minősülnek.

Egyetértettünk abban, hogy a reproduktív jogok a nők jogait képzik, a nők jogai pedig emberi jogok. Ezért azt javasoltam neki, hogy ebből a szemszögből közelítse meg a kérdést”

– fogalmazott Trudeau.

Érdemes tudni, hogy Kanadában vannak a legliberálisabb abortusztörvények, bármilyen indokkal megszakítható a terhesség az országban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére