Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kanadaiak fele szerint deportálni kellene az illegális határátlépõket

Kékes Viki

2017.03.21. 17:28

A liberális miniszterelnök megítélése is egyre rosszabb.
OTTAWA, 17:28

A kanadaiak csaknem fele kitelepítené azokat, akik illegálisan léptek be az országba az Egyesült Államokból. Ugyanennyien vannak, akik szerint a liberális miniszterelnök, Justin Trudeau rosszul kezeli a helyzetet – ez derül ki a Reuters és az Ipsos közös felméréséből.

A március 8. és 9. között elvégzett felmérésen 10-ből 4 válaszadó mondta azt, hogy az illegális határátlépők miatt Kanada "kevésbé biztonságos". A megkérdezettek szerint ez politikai kockázatot jelenthet Trudeau liberális kormányának.

Az Egyesült Államokból Kanadába áramló afrikai és közel-keleti migránsok tömege egyre több vitát okoz az országban, egyre nagyobb nyomás alá helyezve a migránspárti miniszterelnököt.

Trudeau minden egyes alkalommal támadások középpontjába került a kanadai parlamentben a migránsok miatt. Baloldali ellenfelei szerint több migránst kellene az országnak befogadnia, jobboldali támadói viszont azzal érvelnek, hogy az illegális migránsok lehetséges nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

Az biztos, hogy a kanadai közvélemény ugyanannyira aggódik a migránsok miatt, amint az amerikai. A március elején rögzített adatok szerint a megkérdezettek 48 százaléka támogatná, hogy küldjék vissza az Egyesült Államok területére azokat, akik illegálisan léptek az ország területére. (A Reuters Amerikában is elvégezte a felmérést, itt a deportálást támogatók száma 50 százalék volt.)

A kanadai konzervatív párt politikusai szerint a közvélemény-kutatási adatok azt bizonyítják, hogy az emberek egyetértenek azzal, hogy el kell rettenteni a kanadai határt illegálisan átlépőket.

Manitoba tartomány kormányzója – itt sokan lépnek át a határon – azt mondta, hogy sokan vannak, akik legális úton érkeznek az országba. Greg Janzen szerint ezért is olyan dühösek az emberek az illegális határátlépőkre.

A kanadai menekültügyi tanács vezetője szerint a kanadaiak sokkal szívesebben látnak olyan migránsokat, akik végigmentek a szükséges ellenőrzéseken és a kanadaiak választották ki őket arra, hogy letelepedhessenek az országban.

Trudeau megítélése is egyre rosszabb. Míg januárban még 59 százalék értett egyet azzal, ahogy kormánya a helyzetet kezeli, mindössze két hónap leforgása alatt ez a szám 46 százalékra csökkent.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére