Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jövő héten tárgyalják a Marokkóban lefejezett skandináv turistalányok gyilkosainak ügyét

Zelenka Dóra

2019.04.24. 15:00

Május 2-án tartják az elsõ tárgyalást.

A jövő héten kezdődő tárgyalások során 24 ember kerül a vádlottak padjára. A vádpontok között szerepel bűnszervezet alapítása terrorcselekmény elkövetésének és előkészítésének céljából, valamint megfontolt szándékból elkövetett emberölés is.

Az ügy egyik gyanúsítottja egy svájci-spanyol kettős állampolgár. A férfit a radikális iszlám támogatásával vádolják, továbbá azzal, hogy a gyilkosságban is részt vett. 

A brutális gyilkosságot tavaly decemberben követték el az Iszlám Államnak hűséget esküdött terroristák. A két lányt túrázás közben gyilkolták meg. A 24 éves dán Louisa Vesterager Jespersen és a 28 éves norvég Maren Ueland meggyalázott, lefejezett holttestére turisták találtak rá tavaly év végén.

A gyilkosságról további gyomorforgató részletek is napvilágot láttak. A bűncselekmény nyomán ugyanis egy videó is elkezdett keringeni az interneten, amelyen bizonyos, hogy az egyik lány meggyilkolása, konkrétan lefejezése látható – ennek valódiságát a norvég rendőrség tavaly december végén megerősítette. Kiderült az is, hogy a lefejezett lányról készült képsorokat az iszlamisták az áldozatnál lévő telefonon keresztül a saját édesanyja és ismerősei számára továbbküldték a Facebookon. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére