Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jobboldalnak is lett Greta Thunbergje, támadják is rendesen

Filipp Dávid

2020.03.01. 15:15

Naomi Seibt a klímahisztéria helyett klímarealizmusban hisz.

Manapság már nincs olyan ember, aki ne hallott volna Greta Thunbergről. A svéd klímaaktivista azzal szerzett magának hírnevet, hogy egyszer csak kitalálta, nem szeretne péntekenként iskolába menni és a klímaváltozás ellen fog tüntetni. A 16 éves Thunberg karrierje aztán rakétaként lőtt ki, a világ meghatározó politikusai oszthatta ki az ENSZ-ben vagy épp a davosi Világgazdasági Fórumon. Bár a mondandója nem mindig tudományos tényekre alapozott, kétségtelen, hogy érzelmek kiváltásához nagyon ért.

Fotó: AFP

Úgy tűnik azonban, hogy megszületett az ellenpólus is, mégpedig Naomi Seibt személyében.

A 19 éves német lány tavaly kezdett el a YouTube csatornájára videókat feltölteni, az egyiknek például azt a címet adta, hogy „Klímaváltozás – csak meleg levegő?”.

Az áttörést számára az a videó jelentette, amelyben „coming outolt”, és közölte: ő szkeptikusan tekint a klímaváltozásra. Seibt videóit egyre többen kezdték nézni, így a lányt felkarolta a jobboldali Heartland Institute. Az amerikai szervezet egyik munkatársa akkor figyelt fel a lányra, amikor Németországban tartott előadást egy AfD-hez köthető think tank szervezésében.

Mondani sem kell, amióta a Heartland Institute is bekerült a képbe a balodali sajtó egészpályás letámadást intézett a lány ellen.

A sajtóban Naomit „anti-Gretának” kezdték becézni,

valamint folyamatosan igyekeznek rásütni a szélsőjobboldali, és klímatagadó bélyegeket.

Naomi és Greta között kevés hasonlóság van azt leszámítva, hogy mindketten fiatalok. A német lány visszafogott, beszédei teljesen az ellentétét képezik Thunberg érzelemtől túlfőtött előadásainak.
Naomi szokott utalni Greta szavaira is, leginkább a
„pánikoljatok, mert ég a házatok” mondás áll közel hozzá,

azonban ő úgy fogalmaz: „nem akarom, hogy pánikba essetek, azt akarom, hogy gondolkozzatok”.

Továbbá Siebt arra is figyelmeztet, hogy
nem kellene a poltikát összekeverni a tudománnyal,
illetve felhívja a figyelmet arra is, hogy nem tud megoldást a klímaváltozás problémájára és benne van a pakliban az is, hogy téved. Éppen ezért azt tanácsolja,
mindenki végezze el a saját házi feladatát
és nézzen utána a dolgoknak, hogy ki tudja alakítani a saját véleményét a kérdésről.
A klímatagadás vádját Seibt a The Washington Post-nak adott interjújában tette helyre. Mint fogalmazott: „nem akarom, hogy a lakosság ne higgyen az ember okozta éghajlat változásban.” Ugyanakkor hozzátette, hogy nevetségesnek tartja, hogy a kialakult problémát megpróbálják ráhúzni az ember okozta szén-dioxid-kibocsátás.
Naomi Seibt egyébként akkor lett politikailag aktív, amikor az iskolában
kérdéseket tett fel a németországi liberális bevándorlási politikával kapcsolatban, és a tanárai, illetve a többi diák támadta emiatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére