Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jobboldal nevezi meg a következő olasz államfőt

888.hu

2021.12.13. 09:15

A jobboldali többség nevezi meg a következő államfőt Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) elnöke szerint, aki az elnöki köztársaság bevezetését is felvetette a konzervatív erők karácsonyi római találkozójának vasárnapi zárásán.

 

Giorgia Meloni kifejtette, hogy a jobboldali és jobbközép pártok parlamenti többséggel bírnak, ezért meghatározóak lesznek a következő államfő megnevezésekor és megválasztásakor.

Patriótát akarunk az államfői székben látni, és nem vagyunk hajlandók kompromisszumra”

– jelentette ki Meloni, arra utalva, hogy a jobboldali és jobbközép pártok nem kívánnak megállapodni a baloldali erőkkel. Korábban a balközép Demokrata Párt (PD) széles többséget javasolt a következő államfő megválasztásához.

A távozó elnök, a baloldali Sergio Mattarella utódját januárban választja meg a római parlament. Az esélyesek között szerepel a kormányfő, Mario Draghi neve is, utóbbi államfői kinevezése azonban a kormány széteséséhez vezethet.

Mattarella és elődje, Giorgio Napolitano is a balközép pártok jelöltjének számított, most azonban – 2006 óta először – a parlamentben többséggel bíró jobboldal és jobbközép által javasolt jelölt juthat a Quirinale-palotába.

Giorgia Meloni hozzátette, hogy

ezzel egy időben a jobboldal ki kíván lépni „a parlamenti köztársaság döntésképtelenségéből, és át akar lépni az elnöki köztársaságba”.

Az FdI elnöke elmondta, kit tart hazafias érzelmű államfőjelöltnek: Silvio Berlusconi volt kormányfőt, a Hajrá, Olaszország! (FI) elnökét nevezte meg.

Berlusconit az európai érdektábor távolíttatta el, mivel nem írta alá azokat az (európai) megállapodásokat, amelyeket Mario Monti aláírt”

– hangoztatta Giorgia Meloni, arra utalva, hogy 2011-ben Silvio Berlusconit választások nélkül Mario Monti váltotta a kormányfői székben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére