Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A járvány miatt elhalasztják az EU-csúcsot

MTI

2020.09.22. 21:00

Egy héttel elhalasztják az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek e hétre tervezett csúcstalálkozóját, miután az Európai Tanácsot vezető Charles Michel egyik munkatársának pozitív lett a koronavírustesztje – jelentették be kedden Brüsszelben.

Barend Leyts, az Európai Tanács elnökének szóvivője arról tájékoztatott a Twitteren, hogy a szeptember 24–25-ére tervezett értekezletet október 1–2-ára halasztják.

Mint írta,

ennek oka, hogy a Charles Michel közvetlen környezetében dolgozó egyik biztonsági tiszt koronavírustesztje pozitív lett.

Hozzátette, miután napvilágot látott, hogy a tanácsi személyzethez tartozó tiszt megfertőződött, Michel is vírusteszten esett át. Az első teszt eredménye negatív lett, azonban a belga jogszabályoknak megfelelően karanténba kell vonulnia.

Az uniós vezetők az új tervek szerint október elején találkoznak Brüsszelben, hogy az egységes piaccal, az iparpolitikával és a digitális átalakulással, valamint a külkapcsolatokkal – különös tekintettel Törökországra és Kínára – összefüggő kérdéseket vitassanak meg. A kétnapos csúcstalálkozó alkalmat ad arra is, hogy áttekintsék a koronavírus-világjárvány aktuális helyzetét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére