Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A járvány megfékezése érdekében tovább szigorítanak Dániában

888 - MTI

2021.01.05. 18:15

A dán kormány bejelentette kedden, hogy a koronavírus-járvány megfékezése érdekében legfeljebb öt főben korlátozza az összejövetelek résztvevőinek számát, és azt javasolja a polgároknak, hogy mondják le a tervbe vett magánjellegű találkozóikat.

Mette Frederiksen miniszterelnök szerint „újfajta és aggasztó fejleménye” a járványnak az, hogy terjed az országban a vírus különösen fertőző változata, amely a december közepén bukkant fel Délkelet-Angliában.

Szerdától az eddigi tízről ötre csökkentik az összejövetelek résztvevőinek megengedhető számát.

A kormány arra szólította a polgárokat, hogy ennél többen ne vegyenek részt az otthonukon kívüli tartott találkozókon, és lehetőleg otthonról végezzék a munkájukat. Az intézkedés egyelőre január 17-ig lesz érvényben.

A kormány azt tanácsolta az embereknek, hogy bevásárláskor tartsanak egymástól kétméteres távolságot.

Frederiksen szerint a kormány azt fontolgatja, hogy Nagy-Britannia után szigorúbb utazási korlátozásokat vezet be azokkal országokkal, például Dél-Afrikával szemben is, ahol a szóban forgó vírustörzs felütötte a fejét.

Dániában nő az új vírusváltozathoz köthető esetek száma.

Magnus Heunicke egészségügyi miniszter szerint február közepére feltehetően ez variáns kerül túlsúlyba az országban.

A dán kormány december végén január közepéig meghosszabbította a legtöbb bolt ideiglenes zárlatát, kivételt képeznek a gyógyszertárak, az élelmiszerboltok és a szupermarketek. A bárok, kávézók és éttermek csak elvitelre vehetnek fel rendelés, a színházak, mozik, múzeumok, állatkertek, tornatermek, uszodák és sportközpontok zárva vannak.

Az 5,8 milliós Dániában eddig 173 ezer koronavírusos-esetet regisztráltak, és 1420-an haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére