Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A járvány lecsengésére készül már több balkáni ország

888, MTI

2020.04.18. 15:25

A térség szakértői szerint májusban lassan visszatérhet az élet a régi kerékvágásba.

Az koronavírus-járvány lecsengését várják a nyugat-balkáni országok.

 

Szerbiában az utóbbi 24 órában 5318-ról 5690-re emelkedett a bejegyzett fertőzöttek száma. Belgrád országos kampányt indított,

amelyben arra buzdítja a koronavírus-fertőzésből kigyógyultakat, hogy adjanak vérplazmát, amit a fertőzöttek gyógyítására használnának.

Szerbiában eddig 534 személy gyógyult ki a Covid-19 betegségből, a segítségükkel kezelhetők lennének az új fertőzöttek.

Észak-Macedóniában péntekről szombatra 1081-ről 1117-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Szkopje azt fontolgatja, hogy a 65 év felettiekre a járvány lecsengését követően is kiterjeszti a kijárási tilalmat, és az idősek az év végéig egyáltalán nem, vagy csak meghatározott időközönként léphetnének az utcára.

Montenegróban az utóbbi 24 órában egyetlen új fertőzöttet sem regisztráltak, így a hivatalos adatok szerint 303 fertőzött van az Adria-parti államban.

Koszovóban egy nap alatt 449-ről 480-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Az egészségügyi minisztérium reményei szerint

május 4-e után jelentősen lelassul az új fertőzöttek számának a növekedése, és az élet lassan visszatérhet a megszokott kerékvágásba.

Bosznia-Hercegovinában szombatra 1164-ről 1212-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Az ország vezetése a nemzetközi segítségben vagy a járvány gyors lecsengésében bízik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére