Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A járvány alatt jelentősen megugrott az antiszemita rongálások száma

888.hu, MTI

2021.04.08. 08:00

A koronavírus-járvány idején megnőtt a zsidó közösségi tulajdon elleni antiszemita atrocitások száma a Tel-avivi Egyetem éves antiszemitizmus-jelentése szerint – közölte a Háárec című újság honlapja szerdán.

 

Tavaly több mint 20 százalékkal megszaporodtak a zsidó közösségi tulajdon, a zsinagógák, a temetők és az emlékhelyek elleni támadások, de csökkentek a zsidók elleni személyes, fizikai támadások, és visszaesett a zsidók magántulajdona elleni erőszakos tettek száma is.
A pandémiát kísérő lezárások világszerte

nemcsak a zsidó közvagyon elleni támadások számát növelték, de az interneten közzétett antiszemita megjegyzések is durvábbak lettek.

A jelentés készítői szerint azért nőhetett meg ötödével a zsinagógák, zsidó temetők, holokauszt-emlékművek és más zsidó emlékhelyek elleni akciók száma, mert ezek zárva voltak, a zárlat miatt pedig gyakran nem álltak védelem alatt, és könnyű prédájává válhattak az antiszemita zaklatóknak.

A temetők és emlékhelyek elleni támadások száma a 2019-es 77-ről 2020-ban 96-ra, a zsinagógák megrongálásának száma pedig 53-ról 63-ra nőtt. A legtöbb antiszemita incidenst az Egyesült Államokban (119 eset) és Németországban (59 eset) regisztrálták.
Súlyosbodtak az antiszemita megjegyzések a közösségi médiában és más internetes honlapokon.

Előítéletek, babonák, félelmek és bizarr elméletek jelentek meg”

– vélekedett a tanulmányt szerkesztő Dina Porat, a Kantor központ vezetője. „Kemények és vérlázítóak voltak az antiszemitizmus verbális és vizuális megnyilvánulásai” – tette hozzá.

A zsidókat és izraelieket vádolták meg a fertőzés létrehozásával és elterjesztésével, és judeovírusnak (zsidó vírusnak) nevezték el a koronavírust. Ugyanakkor az antiszemita okokból elkövetett erőszakos események száma a 2019-es 456-ról 2020-ra 371-re csökkent világszerte, és a zsidók magántulajdonában bekövetkezett káresetek száma is 84-re csökkent a korábbi 130-ról.
A Tel-avivi Egyetem kortárs európai zsidóság tanulmányozását szolgáló Kantor központja minden évben kiadja az antiszemitizmus helyzetét elemző jelentését Izrael holokauszt-emléknapjának előestéjén, amely idén szerdára esik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Több kihívás éri Európát, de Magyarország nem hagyja magát”

„Több kihívás éri Európát, de Magyarország nem hagyja magát”

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

„A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is” – mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Franciaország – Dánia.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére