Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A holland liberálisoknak már Fekete Péter is rasszista

Horváth Tamás

2018.11.15. 15:50

A bíróság egyelõre elutasította a karakter betiltását célzó javaslatot.

Haladó holland aktivisták hadat üzentek Fekete Péter (hollandul Zwarte Piet) ellen, mondván ábrázolása nem más, mint rasszizmus.

A Németalföldön ismert karaktert Jan Schenkman holland meseíró alkotta meg a XIX. században. Fekete Péter egy színes bőrű spanyolországi mór, aki a Mikulás munkáját segíti a karácsonyi ajándékok kiszállításában.

A szorgos szerecsen azóta a holland néphagyomány része lett: a karácsonyt megelőző időszakban szinte mindenhol feltűnik, megszemélyesítői arcukat és a maskara alól kilátszó testrészeiket feketére festik, illetve göndör fekete parókát viselnek.

A píszí élharcosai szerint azonban Fekete Péter ábrázolása kimeríti a rasszizmus fogalmát, továbbá a rabszolgaság emlékeit eleveníti fel, tudniillik

Fekete Péter afrikai származású, az őt alkalmazó Mikulás pedig egy fehér férfi.

A javaslatot benyújtó progresszív aktivisták azt szeretnék elérni, hogy az állami műsorszolgáltatók ne ábrázolhassák színes bőrűként a népszerű figurát. Amennyiben pedig mégis elkövetnék ezt a súlyos rasszista cselekedetet, 16 millió forintnak megfelelő összeget kellene büntetésként befizetniük.

A politikailag korrekt javaslat megalkotói nincsenek egyedül, korábban az ENSZ is arra szólította fel Hollandiát, hogy az afrikai származású emberek érzékenységére tekintettel fossza meg etnikai karakterétől a Mikulás egyik leghűségesebb segítőjét.

Habár a liberálisok beadványát a bíróság elutasította, a píszívonatra egyre többen szállnak fel, Hollandiában már megjelentek Fekete Péter politikailag korrekt alternatívái is:

  • a sárga Sajt Péter,
     
  • a fehér Bohóc Péter
     
  • és az ízletes holland édességre, a stroopwafelre hajazva, a rácsozott arcú, világosbarna bőrű Stroopwafel Péter is egyre népszerűbb lesz.

Dacára a liberális agymosásnak és véleményterrornak, Hollandiában is vannak még, akik a józan eszük szerint gondolkodnak, és kellő rafináltsággal járnak túl a libsik eszén. Szerintük semmi probléma sincs Fekete Péterrel,

akinek a bőre és az arca csak azért fekete, mert az ajándékokkal a kéményen keresztül jut be a házakba, így könnyedén kormos lesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére