Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A hidzsábos nõkrõl Amerikában már csak muszlimkompatibilisen készülhet rendõrségi fotó

Vincze Viktor Attila

2018.02.28. 20:40

Az Egyesült Államokban egyre komolyabb gondot okoz, hogy a muszlim hitük miatt arcukat hidzsábbal eltakaró nõkkel szemben hogyan intézkedhetnek úgy a rendõrök, hogy ne sértsenek valamilyen vallási elõírást vagy érzékenységet.
NEW YORK, 20:40

Az Egyesült Államokban egyre komolyabb gondot okoz, hogy a muszlim hitük miatt arcukat hidzsábbal eltakaró nőkkel szemben hogyan intézkedhetnek úgy a rendőrök, hogy ne sértsenek valamilyen vallási előírást vagy érzékenységet.

New York városának 180 ezer dollárt kell fizetnie három muzulmán nőnek, miután a területileg illetékes bíróság kimondta, hogy az iszlámhívő nőknek az akaratukkal ellentétes módon kellett levenniük az arcukat eltakaró hidzsábjaikat a velük szemben lefolytatott rendőrségi eljárásokban .

New York Daily News, valamint a Fox News beszámolója szerint a brooklyni szövetségi bíróságon a napokban három olyan perben is döntés született, amelyek tárgya mindegyik esetben az volt, hogy jogszerű-e az a gyakorlat, ahogy a városi rendőrség, az NYPD fotókat készít a bűnügyi nyilvántartás számára a muszlim vallási meggyőződés miatt fejkendőt viselő nőkről.  

A bíróság három nő számára egyenként 60 000 dolláros kártérítést ítélt meg, mivel úgy vélték, hogy sérültek a nők szabad vallásgyakorláshoz fűződő jogai azáltal, hogy a bűnügyi fotók elkészítése nem az iszlám előírásainak megfelelő körülmények között történt. 

A most kártérítést kapó muszlim nők kisebb bűncselekményekkel összefüggésben kerültek rendőrségi őrizetbe, ahol az arcképük készítésének módja volt elfogadhatatlan a számukra.

A hidzsábot viselő muszlim nők ugyanis hiába közölték, hogy a fejkendő nélküli arcukról csak olyan zárt térben készülhet fénykép, ahová férfiak nem láthatnak be, illetve amelyben csak nők tartózkodhatnak. Kérésüket az őket rabosító rendőrőrsök ember- és időhiányra való hivatkozással elutasították, aminek következtében a hithű muszlim nőkről férfi rendőrök készítették el a fotókat a bűnügyi nyilvántartás számára.  

Az eljárások során a muszlim nők nehezményezték azt is, hogy őrizetbe vételük pillanatában erőszakkal felfedték az arcukat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére