Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A hidzsábos nõkrõl Amerikában már csak muszlimkompatibilisen készülhet rendõrségi fotó

Vincze Viktor Attila

2018.02.28. 20:40

Az Egyesült Államokban egyre komolyabb gondot okoz, hogy a muszlim hitük miatt arcukat hidzsábbal eltakaró nõkkel szemben hogyan intézkedhetnek úgy a rendõrök, hogy ne sértsenek valamilyen vallási elõírást vagy érzékenységet.
NEW YORK, 20:40

Az Egyesült Államokban egyre komolyabb gondot okoz, hogy a muszlim hitük miatt arcukat hidzsábbal eltakaró nőkkel szemben hogyan intézkedhetnek úgy a rendőrök, hogy ne sértsenek valamilyen vallási előírást vagy érzékenységet.

New York városának 180 ezer dollárt kell fizetnie három muzulmán nőnek, miután a területileg illetékes bíróság kimondta, hogy az iszlámhívő nőknek az akaratukkal ellentétes módon kellett levenniük az arcukat eltakaró hidzsábjaikat a velük szemben lefolytatott rendőrségi eljárásokban .

New York Daily News, valamint a Fox News beszámolója szerint a brooklyni szövetségi bíróságon a napokban három olyan perben is döntés született, amelyek tárgya mindegyik esetben az volt, hogy jogszerű-e az a gyakorlat, ahogy a városi rendőrség, az NYPD fotókat készít a bűnügyi nyilvántartás számára a muszlim vallási meggyőződés miatt fejkendőt viselő nőkről.  

A bíróság három nő számára egyenként 60 000 dolláros kártérítést ítélt meg, mivel úgy vélték, hogy sérültek a nők szabad vallásgyakorláshoz fűződő jogai azáltal, hogy a bűnügyi fotók elkészítése nem az iszlám előírásainak megfelelő körülmények között történt. 

A most kártérítést kapó muszlim nők kisebb bűncselekményekkel összefüggésben kerültek rendőrségi őrizetbe, ahol az arcképük készítésének módja volt elfogadhatatlan a számukra.

A hidzsábot viselő muszlim nők ugyanis hiába közölték, hogy a fejkendő nélküli arcukról csak olyan zárt térben készülhet fénykép, ahová férfiak nem láthatnak be, illetve amelyben csak nők tartózkodhatnak. Kérésüket az őket rabosító rendőrőrsök ember- és időhiányra való hivatkozással elutasították, aminek következtében a hithű muszlim nőkről férfi rendőrök készítették el a fotókat a bűnügyi nyilvántartás számára.  

Az eljárások során a muszlim nők nehezményezték azt is, hogy őrizetbe vételük pillanatában erőszakkal felfedték az arcukat.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Szlovénia határrendészek toborzásába kezdett

Szlovénia pályázati kiírással mintegy száz új határrendészt keres a határőrség állományának feltöltésére a növekvő számú illegális határátlépések miatt – közölte a szlovén sajtó pénteken.

Brit iskolai kezdőszett 2019-ben: vadászkés, machete, szamurájkard

Nagy-Britanniában ebben az évben több mint 1000 olyan diákot fogtak el, akik valamilyen szúróeszközzel fenyegették meg iskolatársaikat.

Brutális pénzbüntetést szabtak ki az Antifa két tagjára

Brutális pénzbüntetést szabtak ki az Antifa két tagjára

Tavaly novemberben két szélsőbaloldali randalírozó felgyújtott egy mozdonyt, mellyel több mint egymillió eurós kárt okoztak.

A bevándorlók partra szállítása után az Ocean Viking folytatja a migránstaxizást

A migránsok befogadását Franciaország, Írország, Luxemburg, Németország, Portugália, illetve Románia vállalta – jelentette be pénteken az Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős tagja.

Megint megrohamozzák a migránsok az így is ingatag lábakon álló Görögországot

Megint megrohamozzák a migránsok az így is ingatag lábakon álló Görögországot

Az utóbbi időben megháromszorozódott az érkező migránsok száma az így is kapacitásán felül teljesítő Görögországban.

„Az európai identitás csak nemzeti identitásra épülhet”

Az európai identitás csak nemzeti identitásra épülhet, aki nem erre alapoz, az homokra épít – hangoztatta Szájer József Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselő pénteken Balatonszárszón.

Publik Ligája: Jobbágyi vs. Gajdics

Publik Ligája: Jobbágyi vs. Gajdics

Publik Ligája második forduló: Jobbágyi Zsófia vs. Gajdics Ottó versenyez az „irigység” témájában. Olvassátok el a publikat és véleményezzétek, hogy ki jusson tovább. A szavazásra 24 óra áll a rendelkezésetekre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére