Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A háború valódi áldozatai

Horváth József György

2016.02.07. 20:38

Eddig félszáz gyermek vesztette életét és 138 sérült meg a csaknem két éve tartó kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban, Donyeck megyében.
DONYECK, 20:38

Eddig több mint félszáz gyermek vesztette életét és 138 sérült meg a csaknem két éve tartó kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban, Donyeck megyében.

A megye 1198 általános oktatási intézményéből 542 maradt az ukrán erők ellenőrizte területen, a többi a Moszkva által támogatott szakadárok uralta térségben van. Az ukrán fennhatóság alatt lévő iskolákban összesen mintegy 155 ezer gyermek tanul. A front menti övezetben az ukrán hatóságok 13 iskolát kényszerültek bezárni a szakadárok gyakori támadásai miatt.

A 2014 áprilisa óta tartó fegyveres konfliktusban az ENSZ tavaly decemberi adatai alapján összesen több mint kilencezren haltak meg és csaknem 21 ezren szenvedtek sérüléseket, beleértve civileket és katonákat egyaránt.

Kijevi jelentések szerint az elmúlt napokban ismét megsokszorozódtak a szakadárok támadásai, vasárnapra virradóan 37-szer sértették meg a tűzszünetet. A hétvégén összesen 12 katona sebesült meg. A héten csütörtökön 24 óra alatt 84-szer nyitottak tüzet, amire tavaly augusztus óta nem volt példa. Minden negyedik esetben nehézfegyverekkel. A tűzharcban egy katona esett el, három megsebesült.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére