Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A háború hatására visszaesett az illegális dohánypiac Ukrajnában

888.hu

2023.02.01. 19:20

Sok más mellett az illegális dohánykereskedelmet is visszavetette a tizenegy hónapja tartó háború.

 

2022-ben az illegális dohánytermékek szintje elérte a 19,9 százalékot. Ugyanakkor 2021-hez képest a hamisított termékek (6,6 százalék) és a vámmentes kereskedelmi övezetben (Duty Free felirattal) vagy exportra szánt, de Ukrajnában illegálisan értékesített termékek aránya (11,7 százalék) is emelkedett – írta a Kantar Ukraine adataira hivatkozva a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál.

A közlemény ismertette, hogy a hamisított termékek részarányának novemberi csökkenése az év végén az illegális termékek általános szintjének visszaesését eredményezte.

Kiemelték, hogy az Ukrajnában illegálisan értékesített Duty Free feliratú vagy exportra szánt termékek csaknem kétharmadán szerepel olyan felirat, amely szerint a gyártó a Vinniki Dohánygyár.

A dohánytermékek főként Harkiv (17 százalék), Dnyipropetrovszk (14 százalék), Odessza (13 százalék), Hmelnickij (9 százalék), Zaporizzsja (8 százalék) és Csernovic (7 százalék) megyékben a terjedtek el leginkább.

 

Ezek a régiók teszik ki az illegális termelés teljes mennyiségének 68 százalékát.

 

2022-ben megnőtt az illegális dohánytermékek kioszkokon keresztül történő értékesítés. A legfrissebb adatok alapján ezeknek a termékeknek a 63 százalékát a legális dohánytermékek mellett üzletekben is forgalmazzák.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére