Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A győzelem napja: ma megkezdődik az oltási kampány az Egyesült Királyságban

888

2020.12.08. 06:28

„Erre a napra, a győzelem napjára az e rettenetes betegség elleni küzdelem kulcsfontosságú pillanataként fogunk visszaemlékezni” – fogalmazott a brit egészségügyi miniszter, Matt Hancock.

Megkezdődik kedden az új típusú koronavírus elleni tömeges oltási kampány az Egyesült Királyságban.

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) a múlt héten jelentette be, hogy engedélyezte a Pfizer és a BioNTech vállalatok által közösen kifejlesztett oltóanyag forgalmazását. Az Egyesült Királyság a világon elsőként adott hatósági jóváhagyást egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

A kedden kezdődő oltási kampányhoz az első menetben 800 ezer adag vakcina áll rendelkezésre, de a Pfizer/BioNTech-oltóanyagból London eddig 40 millió dózist rendelt.

Az első szállítmány pénteken érkezett kamionnal Belgiumból Angliába.

A vakcinákat egy elosztóközpontba vitték, amelynek helyszínét a brit kormány nem hozta nyilvánosságra, de hétfő estére országszerte az összes kijelölt oltási helyszínre megérkeztek az oltóanyagok.

Az első oltási fordulóra hetven kórházban alakítottak ki oltóhelyeket, de később a körzeti orvosi rendelőkben, majd a patikákban is be lehet adni a vakcinát.

Matt Hancock egészségügyi miniszter az oltási kampány kezdetének előestéjén kiadott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy

most már látszik a fény az alagút végén.
„Erre a napra, a győzelem napjára az e rettenetes betegség elleni küzdelem kulcsfontosságú pillanataként fogunk visszaemlékezni”

– fogalmazott.

Hancock a második világháború végét jelképező, az angol nyelvben mélyen meggyökeresedett „V-Day” (Victory Day) kifejezést használta, amikor a győzelem napját említette.

Sir Simon Stevens, a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) angliai tagozatának vezérigazgatója, aki az egyik londoni oltási központban, a Royal Free kórházban indította el hivatalosan a kampányt, kijelentette:

az oltások beadásának megkezdése határozott fordulópont a járvány elleni küzdelemben.

Hangsúlyozta, hogy

ez lesz az ország történetének legnagyobb kiterjedésű oltási kampánya, amely olyan sikerekre alapozódik, mint a gyermekbénulás, az agyhártyagyulladás és a tbc elleni korábbi oltási kampányok.

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság az AstraZeneca brit–svéd gyógyszeripari csoport és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű koronavírus-oltóanyagának engedélyezési eljárását is megkezdte.

Ebből a vakcinából a brit kormány 100 millió adagot rendelt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére