Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A görögök még mélyebbre csúsznak

888.hu

2017.04.07. 16:28

Megszületett az elvi megállapodás Görögország és hitelezõi között a mentõcsomag következõ részletének átutalásáért cserébe végrehajtandó reformokról - erõsítette meg Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsa, az Eurogroup elnöke pénteken a Málta fõvárosában, Vallettában tartott tanácskozás után.
ATHÉN, 17:28

Megszületett az elvi megállapodás Görögország és hitelezői között a mentőcsomag következő részletének átutalásáért cserébe végrehajtandó reformokról – erősítette meg Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsa, az Eurogroup elnöke pénteken a Málta fővárosában, Vallettában tartott tanácskozás után.

A mai nap jó híre az, hogy megoldottuk a végrehajtandó reformokkal kapcsolatos nagy problémákat"

– hangoztatta optimista hangnemben Dijsselbloem.

Több hónapig tartó kemény munka eredményeként sikerült elérni, hogy a görög kormány elfogadja azokat a gazdasági intézkedéseket, amelyeket 2019-ben és 2020-ban kell megvalósítania – írta az MTI.

Ahhoz, hogy a görög gazdaság versenyképesebbé váljon, a nemzetközi hitelezők egyebek között az kérték Athéntól,

  • hogy csökkentse tovább a nyugdíjakat és az adómentesség küszöbét, valamint
  • újabb deregulációkat hajtson végre az energia- és a munkaerőpiacon.

A nyugdíjrendszer és a jövedelemadózás reformjáért cserébe a hitelezők beleegyeztek abba, hogy a kormány növelje a szociális célú költségvetési kiadásokat, így például többet fordíthat a gyermekszegénység elleni küzdelemre, vagy éppen a lakhatásnak és a nyugdíjasok egészségügyi költségeinek támogatására.

Görögország 2010 óta működik hitelezői támogatással. A jelenleg is folyamatban lévő harmadik, és egyben 86 milliárd eurós összegével a legnagyobb mentőcsomagból eddig 31,7 milliárd eurót utaltak át a hitelezők. Görögországnak a júliusban esedékes törlesztési kötelezettségei finanszírozásához elengedhetetlenül szüksége lenne arra, hogy az Európai Stabilitási Mechanizmus átutalja a segélycsomag következő részletét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére