Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Gazprom vezetője szerint egész városok fagyhatnak be a télen

888.hu

2022.10.14. 14:10

Alekszej Miller szerint a téli kereslet csúcsnapjain Európában napi 800 millió köbméter gázhiány keletkezhet, ami a teljes fogyasztás mintegy harmadát jelenti.

 

Bár Európa földgáztárolói erre a télre már majdnem megteltek, az orosz Gazprom energiaipari vállalat vezetője mégis arra figyelmeztet, hogy az európai háztartások befagyhatnak a tél folyamán.

 

Amennyiben a télen egy héten vagy akár öt napon át is szokatlanul hideg lesz, lehetséges, hogy egész városok és vidékek, ne adj' Isten, megfagynak.”

– mondta Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója a moszkvai Orosz Energiahéten.

Az Európába irányuló gáz mennyisége ezen a héten eddig stabil. Annak ellenére, hogy a gázszállítások csökkentek, és számos európai gazdaságot a recesszió szélére sodortak, a készletek a kontinensen közel 90%-ig tele vannak.

Az Európai Középtávú Időjárás-előrejelző Központ (ECMWF) új adatai azonban azt mutatják, hogy a Nyugat-Európa fölött elhelyezkedő magasnyomású képződmények hidegebb időjárást, kevesebb szelet és csapadékot hozhat. A kevesebb szél pedig csökkentené a megújuló energia termelését.

A Gazprom vezérigazgatója szerint az EU gázkészletei márciusban akár 5%-ra is apadhatnak.

 

Persze, Európa túléli, de mi lesz a gáznak a tárolókba való betáplálásáig 2023 és 2024 telét megelőzően? Akkor lesz világos, hogy az energiaválság nem rövid időre jött el .”

– fogalmazott Miller.

Úgy tűnik tehát, hogy Európa energiaválsága még messze nem ért véget. Az Egyesült Királyság már most arra figyelmeztet, hogy idén télre nem tud elegendő gázt importálni, így rendszeresek lehetnek az áramkimaradások.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére