Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Frontex szerint idén 70 százalékkal nőtt az illegális határátlépések száma

888.hu

2021.11.29. 09:50

Az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex jelentése szerint 2021 első tíz hónapjában 2020 azonos időszakához képest 70 százalékkal nőtt az illegális határátlépések száma.

 

A Frontex a héten jelentette be, hogy januártól októberig összesen 160 ezren léptek be illegálisan az Európai Unió területére. Csak a múlt hónapban közel 22 800-an, ami

70 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest,

és a közép-mediterrán útvonalon, amelyen a migránsok elsősorban Tunéziából és Líbiából utaznak Olaszországba, az idén eddig a legnagyobb növekedést lehetett tapasztalni, az év első tíz hónapjában 55 ezer illegális határátlépést regisztráltak – írja a Breitbart.

Az illegális átkelések második legnagyobb megugrása a nyugat-balkáni útvonalon történt, amelyen keresztül

az idén 48 500-an jöttek az Európai Unióba, ami 140 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest, és hatalmas, 840 százalékos növekedést 2019-hez viszonyítva.

A lengyel–fehérorosz határon zajló válság miatt a korábbi évekhez képest szintén jelentősen megnőtt az EU-ba betörni próbáló migránsok száma. Lengyelország és az Európai Unió is azzal vádolta Fehéroroszországot: arra használja fel a migránsokat, hogy „hibrid háborút” folytasson az Európai Unió destabilizálására, válaszul az ország ellen az év elején életbe léptetett szankciókra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére