Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A franciaországi imámok bebörtönzött dzsihádisták utasításait követik

Tóth Dalma

2016.09.28. 18:58

Megtámadtak egy újságírót, mert arról forgatott, hogy a franciaországi imámok nagy része külföldrõl érkezett az országba.
PÁRIZS, 18:58

Megtámadtak egy újságírót, mert arról forgatott, hogy a franciaországi imámok nagy része külföldről érkezett az országba.

Bernard de la Villardiere a France 5 csatorna számára készítette a dokumentumfilmet a francia imámokról.

A műsorvezető kiderítette, hogy az imámok 80 százaléka nem francia, viszont ők azok, akik alapvetően vezetik a muszlim közösségeket, a vallástól kezdve az oktatásig. Bernard szerint a vallási vezetőket gyakran a dzsihadistákhoz közel álló személyek irányítják. Az imámok sokszor olyan szélsőséges muszlimok utasításait követik, akik éppen valamelyik börtönben raboskodnak.

A műsorvezető Párizs egyik elővárosában, Sevranban forgatott. A helyszín nem véletlen, innen állt a legtöbb kiskorú dzsihadistának, innen csatlakoztak az Iszlám Államhoz, de sokaknak nem sikerült eljutni Szíriáig. A rendőrség felhívta Bernard figyelmét arra, hogy egyedül ne menjen abba a negyedbe, de a férfi egyedül szeretett volna forgatni. A dokumentumfilm készítése közben 4-5 fiatal megtámadta és összeverték.

A filmet a franciaországi mecsetekről és vallási vezetőkről végül leadta a francia közszolgálati televízió a Dossier Tabou című műsorban.

(Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére