Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A franciáknak most lett elegük a calais-i migránsokból

Bokor Gábor

2016.09.05. 10:58

Gigatüntetést szerveznek a városlakók, mert elegük van a várost megfojtó migránsokból.
CALAIS, 10:58

Gigatüntetést szerveznek a városlakók, mert elegük van a várost megfojtó migránsokból.

Óriási tüntetést szerveznek a francai kikötőváros, Calais-nak a lakói. Felháborodásukat a város szélén lévő Dzsungel névre keresztelt illegális tábor váltotta ki. 

Jelenleg több mint hétezer migráns él életvitelszerűen a sáros, mocskos összetákolt sátrakban. Legtöbbjük úgy próbál meg átjutni Nagy-Britanniába, hogy a kamionokra ugranak fel. 

A felbőszült városlakók arról panaszkodnak, hogy a migránsok ellehetetlenítik a város mindennapi életét, továbbá súlyos anyagi károkat okoznak. Egyre több szállítmányozási vállalat kerüli el a kikötővárost, emiatt pedig jelentős veszteség jelentkezik a kikötő és a város költségvetésében. 

Calais korábban a világ egyik legforgalmasabb kikötője volt, ám az utóbbi években csaknem a negyedével esett vissza a forgalom. 

Már a város polgármestere, Natacha Bouchart is jelezte, hogy csatlakozni fog a megmozduláshoz, ugyanis elfogadhatatlannak tartja, hogy ameddig ők küzdenek a helyzet megoldásáért, addig az ország szocialista vezetése csak a bársonyfotelből nézi az eseményeket, de érdemi segítséget nem ad.

Az illegális táborban javarészt afrikai és közel-keleti bevándorlók laknak, akik olyan sátrakat is összetákoltak, melyekben kezdetleges szintű oktatás folyik. Meg nem erősített információk szerint a gyerekeknek a saría-órát is tartanak, ahol megismertetik őket a szigorú iszlám vallásjoggal. 

Többször megpróbálták már felszámolni a Dzsungelt, ám minden egyes bontási folyamat után a migránsok visszamentek, és ugyanúgy felépítették az épületeket. A migránsoknak konténerekből kialakított modern, fürdőszobás új otthonokat is létrehoztak, ám nekik ez sem kellett. 

(BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére