Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A franciák szerint Putyin mellett Zelenszkij és Joe Biden is felelős a háborúért

888.hu

2022.03.03. 13:20

A Harris Interactive közvélemény-kutató cég a hétvégén közzétett felmérése szerint a franciák 96 százaléka szerint Putyin orosz elnök felelős az ukrajnai invázióért, de sokan válaszolták azt is, hogy a NATO-nak és másoknak is van némi felelőssége.

 

A közvéleménykutatásból az derült ki, hogy franciák 68 százaléka mondta azt hogy a NATO is osztozik a folyamatban lévő konfliktusért való felelősségben, míg 62 százalék ugyanezt válaszolta Joe Biden amerikai elnökről is.

Ugyanakkor sokan válaszolták azt is, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is részben felelős a kialakult helyzetért. Ezt az opciót 57 százalék állította, amely szintén elég magas arány.

 

A válaszok világosan megmutatják a konfliktus összetettségét.

 

A kutatási eredményekből azt is megállapították, hogy Eric Zemmour konzervatív elnökjelölt, a Reconquest! párt támogatói és a Jean-Luc Melenchon vezette szélsőbaloldali France Insoumise hívei értettek leginkább egyet azzal kapcsolatosan, hogy Putyin elnökön kívül más felek is osztoznak a felelősségben.

Ennek ellenére tízből csaknem kilenc francia azt mondta, hogy a Nyugat nem tárgyalhat Putyin elnökkel, és tízből több mint kilenc szerint az orosz vezető „veszélyes” és „ijesztő”. Szintén a többség, tízből hatan azt mondták, hogy Putyin nem egy őrült diktátor, aki irracionálisan cselekszik, hanem úgy vélik, hogy az orosz elnök céltudatosan cselekszik.

 

A franciák kétharmados többsége egyetértett a Nyugat konfliktusra adott reakciójával is, jelezve, hogy támogatják a gazdasági szankciókat, az orosz vagyon lefoglalását, sőt az Orosz Föderációval való minden diplomáciai kapcsolat megszüntetését.

Emmanuel Macron francia elnöknek az ukrajnai válság jelenlegi kezelését a válaszadók 59 százalék támogatja.

A francia elnökválasztás első fordulója alig több mint egy hónap múlva, április 10-én lesz. A megkérdezettek 65 százaléka mondta azt, hogy az ukrajnai konfliktus fontos tényező lehet az elnökválasztás során.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére