Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A franciák képmutatók, ha migránsokról van szó

Tóth Dalma

2018.06.15. 17:00

A franciák különbözõ trükkökkel szabadulnak meg a migránsoktól és küldik vissza õket Olaszországba.

A franciák különböző trükkökkel szabadulnak meg a migránsoktól és küldik vissza őket Olaszországba.

A franciák kétszínűsége példátlan

Felháborodtak azon, hogy Olaszország nem engedélyezte az Aquarius migránsmentő hajó kikötését. Emmanuel Macron francia elnök felelőtlennek és cinikusnak nevezte a római kormány magatartását. Gabriel Attal, a Macron vezette En Marche párt brüsszeli szóvivője pedig egyenesen "undorítónak" nevezte az olaszok eljárását. Mindezt úgy, hogy a jelentés szerint a franciák minden fegyvert bevetnek, hogy visszaküldjék a migránsokat Olaszországba. 

A számítások szerint valamivel több mint 16 ezer ember ragadt a "senki földjén", valahol a francia és olasz határ, Ventimiglia és Menton között.

A dublini egyezmény értelmében a migránsoknak abban az országban kell menekültkérelemért folyamodniuk, ahol elsőként léptek az EU területére. Azonban a kísérő nélküli migránsok kivételt képeznek, ők bármelyik EU-s országban benyújthatják a menedékkérelmüket, a lényeg, hogy az adott államban legyen családtagjuk vagy egy távoli rokonuk. 

A franciák ezt úgy akadályozzák meg, hogy a hozzájuk belépő kísérő nélküli kiskorú migránsok papírjait meghamisítják és idősebbeknek minősítik őket, hogy visszaküldhessék őket Olaszországba. Ha pedig nem kiskorú migránsról van szó, akkor úgy csinálják, hogy úgy tűnjön, az illegális bevándorló önként akar visszatérni az olaszokhoz.

A rendőrök azonnal vonatra rakják őket Ventimiglia felé, annak ellenére, hogy kiskorúak esetében 24 órás várakozási időt és felügyelőt írnak elő a törvények.

Az olaszok felkavarták az európai migrációs politika állóvizét

Olaszország vasárnap megtagadta a kikötést egy migránsmentő hajótól, azóta pedig felpörögtek az események. A csípős diplomáciai nyilatk...

Olaszország már közel 700 ezer migránst fogadott be 2013 óta, többségük a szubszaharai Afrikából érkezett a Földközi-tengeren keresztül. 500 ezer migráns nincs regisztrálva.

Pedig a migránsok többsége inkább Franciaországba menne, mert franciául beszélnek és sokuknak van is Franciaországban családtagja. A többiek inkább az Egyesült Királyságban, Svédországban vagy Németországban kezdenének új életet.

Az olaszok szerint a franciák január és május között 10 249 illegális bevándorlót küldtek vissza hozzájuk, miközben arra vállalkoztak, hogy 9 816 migránst befogadnak, amiből eddig csak 640-et sikerült teljesíteniük.

A feszültség enyhítése miatt Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter bejelentette, hogy országa kész menedékkérőket befogadni, az Aquarius fedélzetén utazó migránsok közül.

A párizsi külügyminisztérium szerint Franciaország hajlandó a hajón utazók közül olyanokat befogadni, akik megfelelnek a menedékjog előírásainak, és ezt majd a francia menekültügyi hatóság munkatársainak kell előzetesen megvizsgálniuk Spanyolországban. A minisztérium szerint Spanyolország pozitívan fogadta a francia felajánlást, de egyelőre nem világos, Párizs mennyi embert fogadna be az Aquariusról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére