Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A franciák 39 százaléka hiszi, hogy az iszlám lesz Franciaország legnagyobb vallása

888.hu

2021.09.05. 13:35

A muszlimok 55 százaléka gondolja így, míg a francia római katolikusoknál ez az arány már 44 százalék.

A Harris Interactive által készített „Heart of the French” (A franciák szíve) felmérésből kiderül, hogy a franciák 39 százaléka úgy véli, hogy a jövőben az iszlám lesz a legnagyobb vallás Franciaországban.

A franciák 72 százaléka ugyanakkor attól tart, hogy

ha az iszlám lesz az ország legnagyobb vallása, Franciaország elveszíti történelmi identitását.

A katolikusok körében a legnagyobb az aggodalom, 83 százalékuk gondolja így, de a protestánsok és a nem vallásosak 67-67 százaléka is így vélekedik.

A muszlimok ugyanakkor ezt nem így látják, csupán 17 százalékuk mondta azt, hogy Franciaország bármit is elveszítene azzal, ha az iszlám vallás ennyire előretörne.

Egy, az Ifop által 2019-ben elkészített felmérés szerint a franciák közel kétharmada, vagyis 61 százaléka vélte úgy, hogy az iszlám „összeegyeztethetetlen a francia társadalom értékeivel”. Ebben a felmérésben az is kiderült, hogy a francia társadalom a Marine Le Pen által vezetett Nemzeti Tömörülést (RN) látja a legalkalmasabb pártnak az iszlamizáció kihívásainak kezelésére.

 

Az év elején egy másik közvélemény-kutatás pedig rámutatott a francia közvélemény aggodalmára az úgynevezett iszlám-baloldaliság témakörében, vagyis arra a jelenségre, hogy a baloldali szervezetek és politikai pártok nem hajlandók kemény álláspontokat megfogalmazni a radikális iszlám szélsőségességgel szemben.

A Pew Research Center 2020 -as jelentése szerint

Franciaország muszlim lakossága várhatóan a jelenlegi 5,7 millióról 2050-re 13,2 millióra nő,

ha nem állítják meg a migrációt. Ez pedig azt is jelentheti, hogy a muszlimok a teljes francia lakosság csaknem ötödét teszik ki.

Egy másik, 2019-es jelentés azt állapította meg, hogy egyre kevesebb fiatal francia vallja magát aktívan vallásosnak, és a 18-29 évesek körében már ugyanannyi a hitét gyakorló muszlim, mint római katolikus.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Köthet-e paktumot Sorossal Márki-Zay migrációügyben, ahogy a kanadai kormányfő tette?

Köthet-e paktumot Sorossal Márki-Zay migrációügyben, ahogy a kanadai kormányfő tette?

Hódmezővásárhely polgármestere kanadai mintára telepítené be a migránsokat Magyarországra. De miért épp Kanadát veszi alapul a baloldal legújabb üdvöskéje? Ha kicsit a dolgok mögé nézünk, kiderül, hogy Justin Trudeau kanadai miniszterelnök migrációügyben paktumot kötött többek között Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns Nyílt Társadalom Alapítványával.

A Facebook szándékosan cenzúrázza a konzervatív-jobboldali hírportálokat

A Facebook szándékosan cenzúrázza a konzervatív-jobboldali hírportálokat

A vállalat a 2016-os választások után két olyan eszközt is használt, amely aránytalanul nagy kárt okozott a konzervatív kiadóknak. A The Journal prezentálta a Facebook belső kutatását, amely szerint ha mindkét eszközt eltávolítanák, akkor a Breitbart News forgalma 20 százalékkal, a Washington Timesé 18 százalékkal, a Western Journalé 16 százalékkal, az Epoch Timesé pedig 11 százalékkal nőne. Végül a Facebook az egyik eszközt eltávolította, míg a másikat megtartotta, azonban nem világos, hogy melyiknek volt nagyobb hatása a forgalomra.

Kilépett a DC-től, mert elege lett a woke-kultúrából

A DC Comics munkatársa kilépett a cégtől, mivel elege van abból, hogy a képregények a felvilágosult baloldal narratíváját képviselik.

Orbán Viktor: Egymásra számíthatunk!

A miniszterelnök a Facebook-oldalán osztott meg képeket.

Zavarja a szélsőbalosokat az életpárti ima

Zavarja a szélsőbalosokat az életpárti ima

„Fuck your God!” – kiabálta a szélsőbalos csoport az életpárti virrasztás résztvevőinek. Az Antifa aktivistái megtámadták a konzervatív, életpárti diákokat, és azt ordították nekik, hogy öljék meg magukat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére