Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A francia titkosszolgálatnak kell megfigyelnie az egyre agresszívabb vegán aktivistákat

Békési Marcell

2019.10.24. 19:00

Az országban egyre feszültebb a helyzet a farmerek és a vegán csoportok között, a titkosszolgálat már a farmerek elleni merényletekre is felkészült.

A francia titkosszolgálat ugrásra készen áll, írja a Le Figaro a szervezet vegán csoportokkal kapcsolatos cikkében. Az országban olyannyira feszültté vált a helyzet, hogy a különleges erőknek kell biztosítaniuk a hentesüzletek és a farmok békés működését. Nyomozóikkal megfigyelés alatt tartják a vegán csoportok vezetőit, hiszen az egyre agresszívabbá és radikálisabbá váló szervezetek közül többnél félő, hogy merényletet fog végrehajtani.

A legrosszabbra is fel kell készülni, vagyis az erőszakra és halálra

– nyilatkozta egy nyomozó a lapnak.

A jelentés szerint az állatvédelem ezen agresszív fajtája ismeretlen volt Franciaországban nagyjából 2010-ig, lévén, hogy az ország konyhája főként különböző állati eredetű alapanyagokra épül. 2010 tájékán jelentek meg az első csoportok az olyan amerikai szervezetek mintájára, mint például a PETA. Napjainkra viszont már olyan sokan lettek, hogy különböző irányzatokat is meg lehet különböztetni.

A titkosszolgálat jelentése szerint a mozgalom csoportjait békés és radikális irányzatra lehet osztani, amelyek között csupán az eszközökben van különbség.

  • A pacifisták a veganizmust egy fogyasztói szokásnak tartják, amit békés eszközökkel hirdetnének, és sokszor csak az állattartás körülményeit változtatnák meg.
  • A mozgalom másik szárnyát képező radikálisok az egyetlen járható útnak az erőszakot tartják. Ahogy ők mondják, „forradalmat” szeretnének kirobbantani, és magukat az amerikai, rabszolgaság ellen harcoló feketékhez, vagy a náci hadsereg ellen küzdő antifasisztákhoz hasonlítják.
A titkosszolgálati jelentés szerint egészen eddig az aktivisták nagyobbik része a pacifista csoportosuláshoz tartozott, most azonban rohamosan növekszik a magukat úgynevezett antifajistáknak nevezők száma, mely a mozgalom legradikálisabb irányzata.

 

A fajizmus (angolul: speciesism) a rasszizmus mintájára létrehozott szó, az állatjogi aktivisták hívják így a nem vegánokat. Álláspontjuk szerint az állatok és az emberek között nincsenek valódi különbségek, ezeket csak a társadalom alkotta meg, hogy az állatok kizsákmányolását érzelemmentesen véghez vigye. Véleményük szerint az állattartás ugyanolyan, mint a terrorizmus, a modern mezőgazdaság pedig egyenlő egy népirtással.

Az egyik legfrissebb, ám legagresszívabb ilyen mozgalom az angol Extinction Rebellionből kivált Animal Rebellion, de a legnagyobb ilyen csoport az országban az L214, mely erőszakosan hatol be vágóhidakra, valamint tart művéres akciókat a hentesüzletek előtt.

Franciaország egyik megyéjében, Drôme-ban, a helyi rendőrségnek már riasztórendszereket kellett telepítenie a farmerek házához, mert rendkívüli mértékben megsokasodtak az állattartók elleni erőszakos támadások és szembesítések.

L214-aktivisták

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére