Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A francia miniszterelnök beismerte, hogy megbukott kormánya migránspolitikája

Tóth Dalma

2019.10.08. 07:28

Edouard Philippe francia miniszterelnök elismerte, hogy nem sikerült elérni azokat a célokat, amelyeket a bevándorlási törvény tavalyi szigorításával célul tűzött ki a kormány.

A bevándorlásról a francia nemzetgyűlésben először rendezett vitában, egy évvel az új törvény életbe lépését követően a kormányfő kiemelte, hogy 2017 és 2018 között 22 százalékkal nőtt a menedékkérők száma Franciaországban, s „a francia menedékrendszer mára telített lett”. Emlékeztetett arra, hogy Franciaország azon ritka európai országok közé tartozik, ahol tavaly nőtt a menedékkérők száma, s elérte a 123 ezret, amelynek hátterében az áll, hogy sokan érkeztek olyan biztonságosnak számító országokból, mint Albánia és Grúzia.

A miniszterelnök hat pontban foglalta össze a megfontolandó változtatásokat azért, hogy „Franciaország ne legyen se vonzóbb, se kevésbé vonzó, mint a szomszédos országok”. Ezek közül a külföldieknek járó egészségügyi szolgáltatások felülvizsgálatát emelte ki, amelyek mögött visszaéléseket gyanít a kormány.

Szembe kell nézni a dolgokkal, tabuk nélkül, anélkül, hogy bármit is megtagadnánk az elveinkből

– fogalmazott Edouard Philippe.

A miniszterelnök „álmegoldásnak nevezte” a jobboldali ellenzék egy része által sürgetett „zéró bevándorlás” meghirdetését, mert szerinte olyan soha nem létezett a múltban Franciaországban, és nehéz lenne elképzelni a mai „nyitott és internetes világban”.

Az iszlám hitre tért át a párizsi ámokfutó, aki négy rendőrt megölt

A támadó – akit agyonlőttek – a rendőrség egyik irodai alkalmazottja volt, egy kerámiakéssel gyilkolt, először saját irodahelyiségében késelt, majd az épület más részein. Loic Travers szakszervezeti tisztségviselő elmondása szerint a késelő indítékáról egyelőre nem tudni semmit, a férfival korábban „nem volt semmilyen probléma.„ Christophe Castaner francia belügyminiszter mindezt megerősítette.

A francia statisztikai hivatal adatai szerint az ország lakosságának 9,7 százaléka bevándorló. 1946-ban 5 százalék volt ez az arány. A francia állampolgároknak mintegy negyede bevándorló származású.

A franciák aggodalmaira adandó válaszként a miniszterelnök nyitottnak mutatkozott arra, hogy a vallási vagy etnikai közösségek szélsőségeiről is vitát rendezzen a parlament, de jelezte, hogy ő azt nem kapcsolja össze a bevándorlási politikával.

Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés elnöke a vitában viszont párhuzamot vont a párizsi prefektúrán múlt héten négy áldozatot követelő iszlamista merénylet és az „anarchikus bevándorlás” között, amely miatt szerinte teret nyert az „iszlamista fundamentalizmus” Franciaországban.

Tény, hogy a támadó francia volt, Franciaországban született, de áttért (az iszlám hitre). A szalafista imámok vagy az iszlamisták szinte mindegyike külföldi

– hangsúlyozta az ellenzéki politikus a 2015 eleje óta 251 áldozatot követelő iszlamista támadások elkövetőinek ideológiai hátterére utalva.

Az iszlamista veszély olyan halálos veszély, amelyet a kormány mindennap súlyosbít az őrült bevándorlási politikájával

– mondta Marine Le Pen, aki „moratóriumot” sürgetett a bevándorlásra.

Emmanuel Macron államfő az elmúlt hetekben többször hangoztatta, hogy nem szeretné, ha a bevándorlás témájában kizárólag politikai ellenfelei – mindenekelőtt a Marine Le Pen vezette radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés – fogalmaznának meg javaslatokat. A köztársasági elnök meggyőződése, hogy ez a kérdés lesz a következő, a 2022-es elnökválasztás egyik központi témája, ezért szerint meg kell találni az egyensúlyt a „humánum” és a „hatékonyság” között.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A svéd külügyminiszter nem látja a határnyitás akadályát

Miközben attól hangos a média, milyen csúfosan megbukott a svéd járványügyi válságkezelés, a külügyminiszter elmondása szerint nincs észszerű ok a svédek kizárására a határnyitásból.

Újabb migráns hullám Olaszországnál

Újabb migráns hullám Olaszországnál

Ma hetvenegy tunéziai migráns érkezett a dél-olaszországi Lampedusa szigetére.

Tovább fokozódik a román magyarellenesség

Tovább fokozódik a román magyarellenesség

A román parlament szakbizottsága elutasította, hogy március 15. a romániai magyarság hivatalos ünnepe legyen.

Sms-ben gratulált Orbán Viktor Salvininek

Az Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben az áll: „A harcod jó harc. Veled vagyunk, Matteo!”.

Két héten belül megszavazhatják a vészhelyzet megszűnését

Két héten belül megszavazhatják a vészhelyzet megszűnését

Orbán Balázs közölte: a kabinet a hétfői kormányülésén döntött arról, hogy törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.

Orbán Viktor: kevesen mondhatják el magukról, hogy fellőtték az űrbe – Videó!

A Star Wars intrójával kezdődő videóban emlékezett meg a miniszterelnök arról, hogy ma 40 éve lőtték fel az űrbe Farkas Bertalant.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére