Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A francia kormány rohamrendőrökkel tartatná be az új járványügyi korlátozásokat

MTI

2020.08.17. 19:30

Spanyolországban hétfőn újabb régiókra terjesztették ki az utcai dohányzás tilalmát, és bezárták az éjszakai szórakozóhelyeket is, Franciaország rohamrendőrökkel tartatná be az új szigorító intézkedéseket a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Párizsban és Marseille-ben bővítették azon helyek számát, ahol kötelező a maszkviselés, a kormány pedig rohamrendőröket küldött Marseille-be és a környékére megakadályozandó a rendelkezés elleni tiltakozást.

Mindazonáltal Gilles Pialoux, a párizsi Tenon kórház járványügyi osztályának vezetője hangsúlyozta: a „félelem stratégiája” nem működik, és sürgette „a maszkviselés kultúrájának” megteremtését. Anne Souyris párizsi polgármester-helyettes leszögezte: nem kizárt, hogy a fővárosban bevezetik az általános maszkviselési kötelezettséget.

Elisabeth Borne francia munkaügyi miniszter a tervek szerint kedden tárgyalásokat kezd a munkahelyi maszkviselés kötelezővé tételéről és egyéb, a munkavállalók egészségét érintő kérdésekről.

Francia kutatások azt mutatják, hogy május 9-e és augusztus 11-e közt felderített vírusgócok legalább negyede munkahelyeken alakult ki. A francia közegészségügyi hatóság (DGS) adatai szerint a vírus elsősorban a fiatal felnőttek körében fertőz, elsősorban az olyan nagyvárosokban, mint Párizs és Marseille.

 

A hétfőn életbe lépett új spanyolországi korlátozások – amelyek egyebek közt rendelkeznek az éjszakai szórakozóhelyek éjféli zárásáról is – Andalúziát, Kasztíliát és Leónt, Galíciát és Kantábriát érintik.

Vasárnap Madridban több mint 2500-an vonultak az utcára, tiltakozva az új szigorítások ellen. Helyszíni beszámolók szerint az emberek a kötelező maszkviselés ellen is felszólaltak, és sokan közülük úgy vélték, a fertőzések számát feltornázzák azért, hogy megnyirbálják a szabadságjogokat. Néhányan közülük azt skandálták, hogy a vírus nem létezik.

Eközben Baszkföld kormányzata egészségügyi vészhelyzetet rendelt el, amelynek keretében a helyi kormányzatnak lehetősége lesz a többi régiónál szigorúbb intézkedéseket hozni annak érdekében, hogy elkerüljék a fertőzések számának hirtelen megugrását.

Nyugat-Európában Spanyolországban van a legtöbb koronavírus-fertőzött, körülbelül 343 ezer. Noha az újonnan fertőzöttek nagy része nem mutat tüneteket, s a halálozási arány is csökkent, az országban körülbelül 100 ezer lakosra az utóbbi két hétben még mindig körülbelül 115 fertőzés jutott. Franciaországban ez a szám 45, az Egyesült Királyságban 19, Németországban pedig csak 16.

Több ország karanténkötelezettséget vezetett be az innen érkezők számára. Hétfőn Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter azt mondta, Olaszország meg mindent megtesz a március óta zárva tartó iskolák szeptember közepére tervezett újranyitása érdekében, mindazonáltal aggodalmát fejezte ki a fertőzés fiatalok körében történő terjedése miatt.

Az olasz kormány ugyanekkor elrendelte az éjszakai szórakozóhelyek bezárását, valamint a kötelező maszkviselést este hattól reggel hatig a forgalmas köztereken.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére