Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A francia kormány idén közel tízezer bejelentést tett online terroristatartalmakról

888.hu

2021.10.17. 18:00

Az illegális online tartalmak bejelentésére szolgáló francia platform szerint idén közel tízezer terroristaanyagról szóló bejelentés érkezett, ami több mint 200 százalékkal több a tavalyinál.

 

A Pharos platform, amit a francia belügyminisztérium hozott létre az illegális online tartalmak bejelentésére a terrorizmustól a pedofíliáig, azt állítja, hogy

idén eddig összesen 9720 kérelmet küldött ki a terroristatartalmak eltávolítására a közösségi média platformjairól.

A civil szervezetekkel is együttműködő Pharos különféle platformokon, például a Facebookon és a Twitteren vizsgálja a tartalmakat. Az idei jelentések alapján az illegális tartalmak összességében 213 százalékkal nőttek 2020-hoz képest.

A France Inter rádióhálózat szerint a terroristatartalommal kapcsolatos profilokat gyakran megjelölik, és elküldik a Belső Biztonsági Főigazgatóságnak (DGSI), Franciaország belső hírszerző ügynökségének, amely ezt követően képes azonosítani a posztok mögött állókat.

Samuel Paty egy évvel ezelőtti, 2020. októberi lefejezése után az iskolákban a terrorizmust éltető diákokról szóló jelentések megugrottak, október és november 3-a között 400, november 4-étől 30-áig további 393 incidensről számoltak be.

Néhány tanár elmondta: tanítványaik nyíltan megkérdőjelezték, hogy az embereknek szabad-e bírálniuk az iszlámot.

Franciaországnak több terroristafigyelő listája van, például a Terrorist Radicalization Prevention Report Index (FSRPT), ahová idén májusban több mint ezer illegális bevándorlót jegyeztek fel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére