Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A francia klímaaktivisták cementtel kitöltött golflyukakkal harcolnak az aszály ellen

888.hu

2022.08.15. 10:40

A cement egyébként súlyosan károsítja a környezetet.

 

Franciaország tombol – immáron – a negyedik hőhullám, eközben a hatóságok azt állítják, hogy ez a modernkor történelmének egyik legsúlyosabb aszálya – írta meg az Associated Press a múlt héten.

A hatóságok megkezdték a vízkorlátozás elrendelését, és a gazdák máris a szója, a napraforgó és a kukorica termelésének visszaeséséről számoltak be – tette hozzá az AP.

Sajnos a hőhullám erdőtüzeket is okoz, amelyekkel nehéz megbirkózni. Az észak-spanyolországi és franciaországi erdőtüzek például több ezer lakos evakuálását okozták. Többen meghaltak a tűzvészben, mire a klímaváltozással foglalkozó aktivisták „A klímaváltozás öl” feliratú üzeneteket kezdjenek el közzétenni.

 

Az Extinction Rebellionhoz kapcsolódó aktivisták nem korlátozódtak plakátokra és szlogenekre. Múlt héten azzal próbálták felhívni a figyelmet a klímaváltozásra, hogy a golfpályákon cementtel töltötték fel a golfpályák lyukait, azzal a céllal, hogy az üzemeltető bezárja a terepet.

 

 

Az aktivisták hangsúlyozták: a golf a „legelőkelőbbek szabadidős tevékenysége”.

A fent említett precedensre azután került sor, hogy a tisztviselők mentesítették a golfpályákat a vízkorlátozás alól és ez feldühítette az aktivistákat.

Gerard Rougier, a Francia Golf Szövetség képviselője azonban kiállt a tisztviselők döntése mellett, mondván:

 

Egy golfpálya fű nélkül olyan, mint egy jégpálya jég nélkül.”

– írja a Reuters.

 

Az Extinction Rebellion táblákkal reagált a mentességekre, amelyeken ez állt: „az ő lyuka 277 000 liter vizet iszik. Te iszol ennyit? #Stop Golf” – tette hozzá a Reuters.

Petíciót is indítottak a mentesség visszavonása érdekében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére