Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A francia jobboldal fiatal sztárját is várják az amerikai konzervatívok legfontosabb konferenciájára

888.hu

2018.02.21. 16:28

Marion Maréchal-Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetõjének unokahúga is beszédet fog tartani az amerikai konzervatív mozgalom, a CPAC éves konferenciáján. Méghozzá elõkelõ helyen, nem sokkal az amerikai alelnök, Mike Pence után fog felszólalni.
NATIONAL HARBOR, 16:28

Marion Maréchal-Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetőjének unokahúga is beszédet fog tartani az amerikai konzervatív mozgalom, a CPAC éves konferenciáján. Méghozzá előkelő helyen, nem sokkal az amerikai alelnök, Mike Pence után fog felszólalni.

Marine Le Pen unokahúga a rangos eseményen csütörtökön kaphat szót, a hivatalos program szerint egy 10 perces beszédet tarthat. Ez még így is nagy dolog a 27 éves politikusnak, aki mellett úgy tudni, mindössze egy európai politikus kaphat szót az eseményen, aki Nigel Farage lesz.

Az első egyéni előadó Mike Pence alelnök lesz, majd az ő szereplését egy kerekasztal-beszélgetés követi és utána léphet a színpadra Marion Maréchal. Várhatóan pénteken beszél az eseményen Donald Trump amerikai elnök.

Marion Maréchal-Le Pen 2012 és 2017 között volt francia parlamenti képviselő, tehát mindössze 22 éves volt, amikor elnyerte első mandátumát. A nagy francia forradalom óta ő volt a legfiatalabb képviselő Franciaországban.

Marion Maréchal még pártelnök nagynénjénél is keményvonalasabb politikát képvisel az iszlámmal és a bevándorlás kérdésével kapcsolatban. Többször is kikelt a Franciaországban államilag finanszírozott abortusz intézménye ellen. A Nemzeti Front tagjai között nagy népszerűségnek örvend.

Nagynénje választási veréségét követően ő is visszavonult a politikától, mint fogalmazott "politikai és magánéleti okok miatt". A francia sajtó arról is sokat cikkezett a választások környékén, hogy a pártelnöknek nem felhőtlen a viszonya az unokahúgával.

A még mindig fiatal politikusnak a magasan jegyzet eseményen való megjelenése arra utal, hogy vissza akar térni a politikába és egyes elemzők szerint nagynénjét is leváltaná a Nemzeti Front éléről. A párt jelenleg nincs a legjobb formájában, a parlamenti és elnökválasztásokon a vártnál rosszabbul szerepelt.

Marine Le Pen érezve a jelenlegi helyzetet, úgy fogalmazott, hogy amennyiben 2022-ben "alkalmasabb jelölt" tűnik fel, akkor félreállna.

A pártvezér jövőbeni tervei a következő hónapban válnak széles körben ismertté, mivel a Nemzeti Front tagjai ekkor tartják az EP-választás előtti nagygyűlésüket.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Szükségszállást nyitottak a Soroksári úti tűzeset rászorulóinak

Ferencváros önkormányzata szükségszállást nyitott a kerület polgármesteri hivatalában azok számára, akik a Soroksári úti tűz miatt nem tudják megoldani lakhatásukat.

Szegény „menekültek”: a németek megvonnák a menekültstátuszt azoktól a migránsoktól, akik hazamennek nyaralni

Egyre több migráns megy haza nyaralni oda, ahonnan elvileg el kellett menekülnie. Akkor, hogy is van ez?

Nincs szükség az UEFA kampányaira a sportszerű szurkoláshoz

Nincs szükség az UEFA kampányaira a sportszerű szurkoláshoz

Az NB III. arra is jó példa, hogy miért nincs szükség az UEFA sok hülyeségére, főleg, hogy a szövetségnél sem veszik komolyan a kampányok üzeneteit. Pörge szurkol, sokadik rész!

Puskás-díj: Zsóri Dániel ollózós gólja bekerült a tíz legszebb találat közé

A jelöltekre szeptember elsején éjfélig lehet szavazni a FIFA oldalán.

Harminc éve nyílt meg a vasfüggöny: retró képek a Páneurópai Piknikről

Harminc éve nyílt meg a vasfüggöny: retró képek a Páneurópai Piknikről

Több mint kétszáz NDK-beli állampolgár rohant át magyar területről Ausztriába a Sopron és Szentmargitbánya (St. Margarethen) közti földúton, ahol a rendezvény idejére megnyitották a határt. Több ezer magyar és osztrák találkozott az első alkalommal megtartott nemzetközi rendezvényen: a Páneurópai Pikniken, melyet Sopron közelében rendezett meg a Páneurópai Mozgalom és a Magyar Demokrata Fórum.

Orbán-Merkel találkozó: Közép-Európa súlya az európai döntéshozatalban folyamatosan nőni fog

Orbán-Merkel találkozó: Közép-Európa súlya az európai döntéshozatalban folyamatosan nőni fog

A magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítésének szükségességéről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Sopronban, miután tárgyalt Angela Merkel német kancellárral.

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulóján

Ökumenikus istentiszteletet tartottak hétfőn, a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulója alkalmából a soproni Evangélikus templomban Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár részvételével.

Merkel megköszönte Magyarországnak a német egyesítéshez való hozzájárulást

Merkel megköszönte Magyarországnak a német egyesítéshez való hozzájárulást

Angela Merkel Sopronban, a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulójának alkalmából tartott istentiszteleten beszélt erről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére