Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A finn miniszterelnök arra kér: ne gyûlöljük azért a migránsokat, mert néha megerõszakolnak egy kislányt

Zelenka Dóra

2019.01.03. 18:18

Ne vegyük egy kalap alá az összes migránst, mert az negatívan hat a bevándorlók állandó tartózkodási engedélyének megszerzésére - hívta fel az egyébként jogosan dühös finnek figyelmét a miniszterelnök.

A skandináv országokról már eddig is tudtuk, hogy "épelméjű" politikusok helyett a liberális agymenés vezérli azokat, mégis még mindig elborzadunk egy-egy meghökkentő hír hallatán.

Juha Sipilä miniszterelnök azzal indította az új évet, hogy felszólította a finneket, ne ítéljék el a migránsokat a cselekedeteik miatt. 

A miniszterelnök ezt elsősorban a december elején történt brutális eset miatt mondta. 

A hónap elején derült ki, hogy Oulu városában hét felnőtt migráns erőszakolt meg egy 10 éves finn kislányt. A gyanúsítottak 20 és 30 év közötti férfiak voltak, de volt köztük egy 38 éves is. Az eset érthető módon nagy felháborodást váltott ki a finnek körében.

A miniszterelnök azzal védte meg a migránsokat, hogy minden esetben szét kell választani az elkövetőt és a származását. Hozzátette: hangsúlyozni kell azt is, hogy a bűncselekményeket egyének, nem pedig lakossági csoportok követték el. 

Arra kérem, hogy ezeket az eseményeket ne használják haragként a menekültek vagy az idegen származású emberek ellen”

– mondta Sipilä a hétfőn tartott beszédében.

A helyzet 2015 óta folyamatosan romlik Finnországban.

2017-es adatok szerint iraki és afgán migránsok 40-szer több szexuális bűncselekményt követnek el, mint az őslakos finnek. Mindez – a miniszterelnök szavai alapján – csupán véletlen egybeesés. 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére