Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A finn kormány évek óta hazudik a bevándorlás valódi mértékével kapcsolatban

Békési Marcell

2019.10.04. 13:00

Egy friss kutatás szerint a lakosság jelentős része ellenzi az EU-n kívülről érkező bevándorlók betelepítését, mégis Finnországban növekszik legdinamikusabban a számuk.

A skandináv országok közül talán legszerencsésebb elmeállapotban lévő országba annak ellenére költözik éves szinten 30 ezernél több bevándorló, hogy a lakosság jelentős része nem támogatja az EU-n kívülről érkezők betelepítését. A migránsoknak pedig több mint kétharmada ilyen, közülük is legtöbben Afrikából, Irakból és Afganisztánból érkeznek.

A bevándorlók éves száma egyébként lassan egy évtizede nem változik: évente masszívan 30 ezer körül költöznek be 2011 óta, a finn kormány mégis folyamatosan hirdeti, hogy csökken a migráció mértéke. És valóban: a nettó migráció évről évre csökken.

Ez hogy lehet, hol a trükk? A trükk az, hogy a migrációs mutató a nettó migrációt mutatja, vagyis nem azt, hogy hányan költöznek be az országba, hanem azt, hogy mennyivel laknak többen az országban.

Vagyis ha beköltözik az országba 100 ezer ember, de elköltözik 80 ezer, akkor a statisztikákban ebből annyi látszik, hogy a nettó migráció +20 ezer. És a nettó migráció valóban csökken, ám ez nem amiatt van, mert kevesebben költöznek az országba, hanem mert többen költöznek el.

Forrás: 888.hu

Az országot elhagyók nagy része ugyanis általában közép- vagy dél-európai vendégmunkás, a bevándorlók kétharmada viszont nem az EU-n belülről érkezik.

Az igazán durva számok viszont csak most jönnek: Finnországban jelenleg 445 ezer bevándorló él, és ezek csak a legális migránsok, értelemszerűen az illegális bevándorlók száma ismeretlen. Ezek közül a muszlimok 150 ezer főt tesznek ki. És számuk évről évre 10-15 ezerrel nő.

Ezt nagyjából úgy lehet elképzelni, mintha Magyarországra évente egy vácnyi vagy gödöllőnyi muszlim érkezne.

Sajnos saját tapasztalat alapján mondom, hogy 2007-ben, mikor a migránsok még csak az összlakosság 1%-át tették ki, az éjszakánként bandázó szomáliai bevándorlók már akkor is érezhető problémát jelentettek az ország fővárosában.

Az ország lakosságának egyébként ma már közel 8%-a bevándorló, és csak a muszlimok az összlakosság 2,8%-át teszik ki.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ez az, amit nem kapsz meg az NB I-ben

Ez az, amit nem kapsz meg az NB I-ben

Szombaton egy fél félidőben minden volt, ami csak kell egy BLSZ I-es bajnokin, utána pedig egy edzőmeccsel zártam keretbe 3,5 évet.

A Székely Nemzeti Tanács elnökét látta vendégül a Fidesz-KDNP

A téma természetesen a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés volt.

Csukás István jóbarátja a 888-nak: a Legnagyobb Mesélő úgy ment el, ahogy élt – mindvégig dolgozva, mosolyogva

Csukás István jóbarátja a 888-nak: a Legnagyobb Mesélő úgy ment el, ahogy élt – mindvégig dolgozva, mosolyogva

Aki az elmúlt 50 évben gyermek volt Magyarországon, az most a megkérdőjelezhetetlen életművű Csukás Istvánt gyászolja. A gyermekek és a munkája iránti szeretete töretlen maradt élete utolsó napjáig – mesélte a 888.hu-nak Húros Annamária Dóra jelmeztervező, Csukás István jóbarátja, aki utolsó heteiben, hónapjaiban mindvégig támasza volt a 83 éves írónak.

Je suis Bayer Zsolt felesége

Je suis Bayer Zsolt felesége

Ha az ellenzék annyira kétségbeesett két évvel a választások előtt, hogy úgy érzi, a fideszes főmegmondóember feleségének gyalázásából kell erőt merítenie függetlenobjektívjei segítségével, akkor az már tényleg a vég, magára hajthatja a koporsó fedelét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére