Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A finn kormány évek óta hazudik a bevándorlás valódi mértékével kapcsolatban

Békési Marcell

2019.10.04. 13:00

Egy friss kutatás szerint a lakosság jelentős része ellenzi az EU-n kívülről érkező bevándorlók betelepítését, mégis Finnországban növekszik legdinamikusabban a számuk.

A skandináv országok közül talán legszerencsésebb elmeállapotban lévő országba annak ellenére költözik éves szinten 30 ezernél több bevándorló, hogy a lakosság jelentős része nem támogatja az EU-n kívülről érkezők betelepítését. A migránsoknak pedig több mint kétharmada ilyen, közülük is legtöbben Afrikából, Irakból és Afganisztánból érkeznek.

A bevándorlók éves száma egyébként lassan egy évtizede nem változik: évente masszívan 30 ezer körül költöznek be 2011 óta, a finn kormány mégis folyamatosan hirdeti, hogy csökken a migráció mértéke. És valóban: a nettó migráció évről évre csökken.

Ez hogy lehet, hol a trükk? A trükk az, hogy a migrációs mutató a nettó migrációt mutatja, vagyis nem azt, hogy hányan költöznek be az országba, hanem azt, hogy mennyivel laknak többen az országban.

Vagyis ha beköltözik az országba 100 ezer ember, de elköltözik 80 ezer, akkor a statisztikákban ebből annyi látszik, hogy a nettó migráció +20 ezer. És a nettó migráció valóban csökken, ám ez nem amiatt van, mert kevesebben költöznek az országba, hanem mert többen költöznek el.

Forrás: 888.hu

Az országot elhagyók nagy része ugyanis általában közép- vagy dél-európai vendégmunkás, a bevándorlók kétharmada viszont nem az EU-n belülről érkezik.

Az igazán durva számok viszont csak most jönnek: Finnországban jelenleg 445 ezer bevándorló él, és ezek csak a legális migránsok, értelemszerűen az illegális bevándorlók száma ismeretlen. Ezek közül a muszlimok 150 ezer főt tesznek ki. És számuk évről évre 10-15 ezerrel nő.

Ezt nagyjából úgy lehet elképzelni, mintha Magyarországra évente egy vácnyi vagy gödöllőnyi muszlim érkezne.

Sajnos saját tapasztalat alapján mondom, hogy 2007-ben, mikor a migránsok még csak az összlakosság 1%-át tették ki, az éjszakánként bandázó szomáliai bevándorlók már akkor is érezhető problémát jelentettek az ország fővárosában.

Az ország lakosságának egyébként ma már közel 8%-a bevándorló, és csak a muszlimok az összlakosság 2,8%-át teszik ki.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
„A Fidesz-KDNP ezt a választást is megnyerte”

„A Fidesz-KDNP ezt a választást is megnyerte”

Kósa Lajos Fidesz-alelnök szerint nem szakadt meg a 2006 (ősze) óta tartó jobboldali-konzervatív győzelemsorozat, de kétségtelen tény, hogy az ellenzék a korábbihoz képest működőképesebb stratégiára tért át a vasárnapi önkormányzati választásokon.

II. Erzsébet ismertette Johnson kormányának új programját

A brit kormány szabadkereskedelmi kapcsolatrendszert kíván kialakítani az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után, és törvényt alkot az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak biztosításáról. Boris Johnson konzervatív párti miniszterelnök kormányának új programját II. Erzsébet királynő ismertette hétfőn a brit parlament felső kamarájában, a Lordok Házában.

Afgán migráns gyilkolt Ausztriában

Afgán migráns gyilkolt Ausztriában

Egy 33 éves afgán férfi késsel megsebesített egy gondozót hétfőn délután a Wullowitz településen lévő menekültszálláson, majd agyonszúrt egy autóst, akinek járművét elvéve szökésnek eredt – közölte Felső-Ausztria rendőrsége.

Magyarország megkapja hatszázezer, a második világháborúban szovjet táborokba került magyar fogoly azonosító kartonját

Az Orosz-Magyar Levéltári Vegyesbizottság megállapodása értelmében Magyarország megkapja hatszázezer, a második világháborúban szovjet táborokba került magyar fogoly azonosító kartonját.

Borkai Zsolt kedden távozhat a Fideszből

Borkai Zsolt kedden távozhat a Fideszből

A Magyar Nemzet információi szerint már nem sokáig lesz a nagyobbik kormánypárt tagja a győri polgármester.

Orbán Viktor Azerbajdzsánban tárgyal

Orbán Viktor Azerbajdzsánban tárgyal

A magyar miniszterelnök a Türk Tanács ülésén vesz részt Bakuban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére