Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A finn elnök közvetített Berlin és Moszkva között Navalnij átszállítása ügyében

888.hu/MTI

2020.08.22. 20:28

Sauli Niinistö elmondta: pénteken telefonon beszélt Navalnij ügyéről előbb Angela Merkel német kancellárral, akivel megállapodott arról, hogy megvitatja az ügyet Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is.

Ezután megkérdezte Putyin elnököt, hogy gyógykezelés céljából átszállíthatják-e Navalnijt Németországba és az orosz államfő azt felelte: ennek nincs politikai akadálya.

Az orosz elnök egyik legismertebb bírálója csütörtökön ellenzékiekkel tárgyalt Szibériában. A hazaúton, a Moszkvába tartó repülőgépen rosszul lett, ezért a gép kényszerleszállást hajtott végre Omszkban, és a 44 éves ellenzékit az ottani kórházba szállították.

Navalnij családtagjai és munkatársai ugyanakkor úgy nyilatkoztak, attól tartanak, hogy a politikust megmérgezték és nem bíznak a helyi orvosokban. Alekszej Navalnijt ezért rövid huzavona után különgépre tették és szombat reggel átszállították Németországba, ahol a berlini Charité egyetemi klinikán ápolják.

Mielőbb tisztázni kell, hogy mi okozta Alekszej Navalnij orosz ellenzéki egészségi állapotának a hirtelen romlását – mondta szombaton a német államfő. A német államfő úgy fogalmazott, megkönnyebbült, hogy Navalnijt „olyan kórházban és olyan orvosok kezelik, akik élvezik a család bizalmát”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére