Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A fél világ a venezuelai vezetõ ellen van

888.hu

2019.01.27. 12:40

A német, francia és brit kormányok után a spanyol kormány is bejelentette szombaton, hogy kész elismerni a venezuelai parlament elnökét ideiglenes venezuelai államfõként Nicolás Maduro helyett, ha nyolc napon belül nem írnak ki választásokat a dél-amerikai országban - tudatta az Euronews.

"Nem az a célunk, hogy venezuelai kormányokat döntsünk meg" – hangsúlyozta Pedro Sánchez spanyol kormányfő. "Demokráciát és szabad választásokat akarunk Venezuelában. A spanyol kormány nyolc napot ad arra Nicolas Madurónak, hogy szabad, átlátható és demokratikus választásokat hirdessen meg. Ha ez nem történik meg, Spanyolország Juan Guaidót fogja elismerni venezuelai elnökként, aki kiírhatja a választásokat."

Nicolás Maduro januári beiktatása után tiltakozási hullám kezdődött, amely szerdán érte el eddigi csúcspontját, amikor a 35 éves Juan Guaidó ideiglenes államfőnek nyilvánította magát. A nemzetközi közösség jelentős része támogatja Guaidót – úgy vélik, Maduro jogtalanul tölti be az államfői tisztséget, mert a választások nem voltak tiszták.

Venezuela szocialista elnöke búcsút inthet országa aranytartalékának

Tegnap írtuk meg, hogy egyre szorultabb helyzetbe kerül Maduro. Tegnap 1,2 milliárd dollár aranyat kért a venezuelai elnök Nagy-Britanniától, kérését azonban a Bank of England megtagadta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére