Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A fejkendõ miatt robbant ki vita egy német egyetemen

Tóth Dalma

2017.10.27. 13:12

Egy professzor mindenkit megkért az egyetemi tanteremben, hogy vegye le a fejfedõjét, köztük egy 19 éves muszlim lányt is, aki fejkendõt viselt. Az esetbõl végül nagy vita kerekedett.
WÜRZBURG, 13:12

Egy professzor mindenkit megkért az egyetemi tanteremben, hogy vegye le a fejfedőjét, köztük egy 19 éves muszlim lányt is, aki fejkendőt viselt. Az esetből végül nagy vita kerekedett.

Gisela Müller-Brandeck-Bocquet politikatudományt tanít az egyetemen. Az órán arra kérte a diákokat, hogy vegyék le a fejfedőjüket. Egy török felmenőkkel rendelkező 19 éves muszlim lány viszont arra kérte a tanárt, hogy neki hadd ne kelljen megszabadulnia a fejkendőjétől.

A professzor viszont azt válaszolta, hogy az egyetem egy szekularizált hely, ezért nem szeretné, ha továbbra is a 19 éves lányon maradna a hidzsábja. A muszlim fiatal viszont azzal érvelt, hogy Németországban vallásszabadság van, ezért joga van ahhoz, hogy fejkendőt hordjon az egyetemen – írja a Die Welt.

Ezek után többen elhagyták a termet, mert így akarták kifejezni szolidaritásukat az érintett hallgatóval. A professzor 10 perc után folytatta az előadást és nem kommentálta az eseményeket.

Szabad akaratomból hordok fejkendőt. Senki sem kényszerít rá, a szüleim sem"

– jegyezte meg a 19 éves lány az események kapcsán az Augsburger Allgemeinennek.

Évek óta arra kérem az előadásaimon résztvevő diákokat, hogy vegyék le a fejfedőjüket, ezzel is jelezve tiszteletüket az egyetem felé és irányomba"

– mondta a tanárnő.

A würzburgi Zöldek honlapjukon nyilvános diszkriminációnak, Magdalena Bachinger a Zöldek ifjúsági tagozatának egyik vezetője pedig nyilvános megalázásnak nevezte a történteket.

Az egyetem csak annyit reagált a történtekre, hogy nem tiltják a fejkendő viselését, valamint  szorgalmazzák a különböző kultúrák és nemzetek megismerését, megértését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére