Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Fehér Ház sajtófőnöke a szabad sajtóval szembeni tiszteletet ígér

888.hu

2021.01.21. 08:25

A valóság és az átláthatóság kormányzásba való visszaemelését ígérte a Fehér Ház új sajtófőnöke szerdán a Joe Biden elnök washingtoni beiktatása után néhány órával megtartott első sajtóértekezletén.

Jen Psaki, aki Barack Obama korábbi amerikai elnök idején a külügyminisztérium vezető szóvivője volt, az újságíróknak azt mondta, mély tisztelettel viseltetik „a szabad és független sajtó demokráciánkban játszott szerepe iránt”.

Psaki professzionális és civil hangnemet ígért, ellentétben Donald Trump volt elnökkel és vezető munkatársaival, akik nemegyszer a „hamis hírek” terjesztőiként bántak a sajtó képviselőivel – írta a Reuters hírügynökség.

„Lesznek olyan pillanatok, amikor nem értünk egyet, és bizonyosan lesznek olyan napok, amikor akár a tájékoztató jelentős részeiről is más lesz a véleményünk. De közös a célunk, hogy pontos információkat osszunk meg az amerikai emberekkel”

– idézte szavait a Reuters hírügynökség.

Biden elnök arra készül, hogy

„visszaemelje az átláthatóságot és a valóságot a kormányzásba, hogy akkor is az igazat osszuk meg, ha azt nehéz elfogadni”

– tette hozzá.

Psaki azt mondta, hogy a hétköznapokon várhatóan mindennap lesz fehér házi sajtótájékoztató, ahol egészségügyi tisztségviselők is a sajtó rendelkezésére állnak, hogy elmagyarázzák a koronavírus-járvány megfékezésére tett erőfeszítéseket.

Trump elnök idején – emlékeztet a Reuters – a Fehér Ház kitiltott a tájékoztatókról egyes hírközlő szerveket, amelyeket túlságosan is kritikusnak talált, és előnyben részesítette a kameramentes háttérbeszélgetéseket a televíziós közvetítésű napi sajtóértekezletekkel szemben.

A hírügynökség szerint Joe Biden szerdán a közel ezer frissen kinevezett szövetségi tisztségviselőnek és az elnöki stáb szenátusi jóváhagyást nem igénylő tagjainak tartott online ceremónián hangsúlyozta, hogy közszolgálatot és egymás iránti tiszteletet vár tőlük.

„Ha bármikor velem dolgoznak, és meghallom, hogy tiszteletlenül bánnak egy másik kollégával, vagy lekezelően beszélnek valakivel, ott helyben elbocsátom magukat”

– figyelmeztette az elnöki stáb tagjait.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Hagyják végre békén Cristiano Ronaldót!

Újabb fejezet íródik Cristiano Ronaldo katari történetében. A portugál sajtóhírek szerint a csapat legnagyobb sztárja haza akart utazni, miután nem számoltak vele a kezdőben a Svájc elleni mérkőzésen. A portugál szövetség és Ronaldo cáfolt, ám az esetet elsőként megszellőztető lap, a Record újabb részleteket osztott meg igaza alátámasztására.

A sapka esete a baloldallal

A sapka esete a baloldallal

Ha van sapka, az a baj, ha pedig nincs, akkor az. Döbbenetes, hogy a hazai ellenzék a 12 éves sorozatos vereségek után is képes ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint egy évtizeddel ezelőtt. Képtelenek a fejlődésre.

Scholz dobbant a Twitterről?

Scholz dobbant a Twitterről?

Még azután is, hogy Elon Musk felvásárolta a Twittert, tombolnak a platformon az indulatok, amit a német kancellária is aggodalommal figyel. Alternatívák után is néznek.

Rendkívüli közleményről osztott meg bejegyzést Kocsis Máté

Az elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett a dollárbaloldal a közösségi médiában, továbbá SMS-eken keresztül is, melyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és emiatt az a legjobb szerintük, ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket – olvasható a bejegyzésben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére