Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Facebookon hirdetik a migránsutakat

Bokor Gábor

2017.03.03. 15:58

Az Europol jelentése szerint közel húszezer embercsempész hirdeti az Európába tartó útvonalait a legnagyobb közösségi oldalon.
TRIPOLI, 15:58

Az Europol jelentése szerint közel húszezer embercsempész hirdeti az Európába tartó útvonalait a legnagyobb közösségi oldalon.

Az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) legújabb kutatása szerint 17 400 embercsempész a Facebookon hirdeti meg az Afrikából Európába tartó útjait, továbbá a közösségi oldalon kínál hamis útleveleket és munkavállalási engedélyeket. Megdöbbentő továbbá az is, hogy a migránsok több mint 90 százaléka az embercsempészekből álló bandák segítségével próbál meg átkelni a Földközi-tengeren. Egy átkelés ára átszámítva megközelítheti az egymillió forintot is.

A statisztikák szerint az embercsempészek egyre szélesebb körben veszik igénybe a Facebook felületét. Míg 2015-ben 148 olyan felhasználót találtak, akik azon keresztül keresték az átkelni kívánó migránsokat, addig ez a szám 2016-ban már 1150 volt. A jelentés kitér arra is, hogy az Iszlám Állam fegyveresei az Európai Unió schengeni zónáján belül szabadon utazhatnak felügyelet nélkül.

A bűnözők egyre szélesebb körben használják a közösségi oldalakat, ezáltal egyre nehezebb őket nyomon követni és megbüntetni. Ezek a csoportok mára akkorára nőttek, hogy több EU-n kívüli európai nagykövetséget is megvesztegetnek a hamis papírok érdekében"

– áll a dokumentumban.

A bűnözői szervek hatalmas profitra tesznek szert. A nyomozók szerint a profitjuk eléri akár a hárommilliárd fontot is. Az illegális bevándorlók elsődleges célpontja Olaszország, hiszen a mediterrán országba tudnak a legrövidebb idő alatt átkelni Afrikából.

(Express)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére