Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Facebook és a Google közösen uralják az internetes hirdetéseket

888.hu

2022.01.17. 16:00

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója és Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója személyesen hagyott jóvá egy titkos megállapodást, amely a közösségi hálózatnak előnyt biztosított a keresőóriás online hirdetési aukcióin – állítják Texas és más államok ügyvédei a nemrég nyilvánosságra hozott bírósági beadványokban.

 

A 2018-as alku a Facebooknak valószínűleg jogtalan előnyöket biztosított, amikor a közösségi hálózat a Google hirdetési tőzsdéjét használta – állítja Texas és 14 másik állam és Puerto Rico a Google ellen indított szövetségi trösztellenes perük legújabb változatába.

A kereset korábbi változataiból már kiderült, hogy létezik a Jedi Blue becenévre keresztelt alku.

A legújabb részletek azonban azt mutatják, hogy az online hirdetési piac első és második számú szereplője, a Google és a Facebook közötti paktumot mindkét vállalat legmagasabb szintjén tárgyalták és hagyták jóvá.

Az államok a Google-t a reklámtechnológiai piac monopolizálásával vádolják.

Peter Schottenfels, a Google szóvivője pénteken elutasította a keresetet, mint a több államra kiterjedő pert vezető Ken Paxton texasi főügyész szerencsétlen jogi manőverét. A vállalat közölte, hogy a jövő héten kérni fogja a bírót, hogy utasítsa el az ügyet.

Az immár Meta néven ismert Facebook megismételte a két vállalat közötti megállapodás korábbi védelmét. „A Meta nem kizárólagos licitálási megállapodása a Google-lal és a hasonló megállapodások, amelyeket más licitáló platformokkal kötöttünk, segítettek növelni a versenyt a hirdetések elhelyezéséért” – mondta Christopher Sgro, a Meta szóvivője pénteki nyilatkozatában. „Ezek az üzleti kapcsolatok lehetővé teszik a Meta számára, hogy nagyobb értéket nyújtson a hirdetőknek, miközben tisztességesen kompenzálja a kiadókat, ami mindenki számára jobb eredményeket eredményez” – írta meg a Politico.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére