Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A demagóg Brexit-ellenes propaganda ellenére csodásan teljesít a szigetország

Sümeghi Lóránt

2019.08.13. 18:00

Hiába uszít egyfolytában Brüsszel és a globális pénzpiac lobbija olyan ordas hülyeségekkel a Brexit ellen, mint hogy a kilépés után nemcsak egyes gyógyszerek, hanem még a szendvicsekbe való hozzávalók is eltűnnek majd a polcokról, a brit statisztikai hivatal (ONS) kedden ismertetett adatai szerint a keményvonalas Brexit-párti új miniszterelnök, Boris Johnson kinevezése után is mesésen teljesít az ország gazdasága.

Ugyanis az ONS száma szerint a foglalkoztatottsági ráta a 16-64 év közötti gazdaságilag aktívak korcsoportjában 76,1 százalékra emelkedett az előző negyedévi 76 százalékról. Ennél magasabb értéket nem jeleztek a mérések 1971-es kezdete óta. Ezen belül a nők 72,1 százalékos foglalkoztatottsági rátája rekordot jelent. A férfiaknál az előző év azonos időszakával megegyező, 80,1 százalékos volt a foglalkoztatottsági ráta.

How Brexit will kill the sandwich

The humble sandwich is toast if there is no Brexit deal. Sure, if the talks break down there will be plenty of other things to worry about. Four million citizens on either side of the Channel won't know if they can carry on working and living where they are.

A keddi kimutatás szerint április és június között átlagosan 32,81 millió ember dolgozott a 16 év feletti korosztály tagjai közül, 425 ezerrel többen, mint egy évvel korábban. A vizsgált időszakban 1,33 millió volt a bejegyzett munkanélküliek száma, 33 ezerrel kevesebb, mint egy éve, és 732 ezerrel kevesebb, mint öt éve. Mi több, az ONS beszámolója szerint a heti átlagos nominálbér éves összevetésben, a prémiumokat kiszűrve átlagosan 3,9 százalékkal emelkedett a júniussal zárult három hónapban, ami a reálbérek 1,9 százalékos emelkedését jelenti.

Korábban megírtuk, a The Daily Telegraph című konzervatív lap számára készült felmérésből kiderült, hogy a britek relatív többsége (54%) egyetért azzal a kijelentéssel, hogy Boris Johnson miniszterelnöknek „bármilyen módon” ki kell léptetnie az Egyesült Királyságot az Európai Unióból (EU), akár a parlament felfüggesztésének árán is, ha erre van szükség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére