Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A dél-koreai nagykövet szerint jelentőségteljes szimbólum lesz a Hableány-emlékmű

888.hu

2021.05.28. 06:40

Pak Csul Min méltatta a magyar kormány együttműködését a baleset körülményeinek feltárásában, valamint a tragédia áldozatai előtt tisztelgő emlékmű ötletét.

 

A Hableány-katasztrófa áldozatai előtt tisztelgő emlékmű remélhetőleg a koreai és a magyar emberek számára is jelentőségteljes szimbólummá válik, intő jelként szolgálva, hogy hasonló tragédiák soha többé ne következzenek be – mondta Dél-Korea budapesti nagykövete, Pak Csul Min a tragédia második évfordulója alkalmából a Magyar Nemzetnek.

Mint ismeretes, 2019. május 29-én történt Magyarország eddigi legsúlyosabb polgári hajókatasztrófája, amelyben 28 ember, köztük 26 dél-koreai állampolgár vesztette életét.

A nagykövet háláját fejezte ki a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, hogy a Koreai Köztársaság budapesti nagykövetségével és az V. kerülettel együttműködve a tragédia emlékére emlékhelyet hoz létre a Margit híd pesti hídfőjénél.

Az emlékhely átadására hétfőn kerül sor, amely alkalomból a koreai külügyminisztérium magas rangú delegációt küld Budapestre.

Ez lehetőség lesz a két ország közötti személyes diplomáciai kapcsolatok folytatására” – jelezte Pak Csul Min.
Az emlékmű elkészítésének során a gyászoló koreai családok kívánságait is figyelembe vették, a magyar kormány tehát minden részletre odafigyelt – jegyezte meg.

A nagykövet kifejtette:

Magyarország sok hasonlóságot mutat Dél-Koreával az etnikai hovatartozás, a nyelv és a történelem tekintetében, ez jó alap volt ahhoz, hogy a két ország 1989-ben felvegye a diplomáciai kapcsolatot.”

A kulturális kapcsolatokról szólva nagyon biztatónak nevezte, hogy Dél-Koreában megnyílt a Magyar Kulturális Központ, Budapesten pedig működik a Koreai Kulturális Központ.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére