Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A csehek is berúghatják a migránssimogató ENSZ ajtaját

Nagy Gábor

2018.11.01. 20:30

A cseh kormányfõ, Andrej Babis csütörtökön belebegtette: Csehország is kiléphet az ENSZ globális migrációs csomagjából.

A Reuters szerint a cseh kormányfő csütörtökön arról beszélt, hogy Csehország is kiléphet az ún. migrációs csomagból, annak tárgyalásából. Babis ezt azután lengette be, hogy az USA és Magyarország után szerdán Ausztria is döntött: kilépnek. Az osztrákok - hasonlóan a magyar és az amerikai állásponthoz - azt kifogásolták, hogy a migrációs csomag elfogadásával erősen csorbul az adott ország szuverenitása migrációs kérdéskörben. Korábban itthon is az merült fel indoklásként:

hogy az ENSZ migrációhoz való jogot akar létrehozni, ezzel segítvén a bevándorlást, alapvető emberi joggá konvertálva mindezt.

Prágában egyelőre nem született döntés a migrációs csomagból való kilépés kapcsán. Andrej Babis is azt hangsúlyozta, hogy előtte konzultálnia kell koalíciós partnerével, a szocdemekkel (CSSD). A téma várhatóan jövő héten kerül asztalra.

A cseh kormányfő szerint a tervezett paktum elmossa a különbségeket a legális és az illegális migráció között; a dokumentum lehetővé teszik a különböző értelmezéseket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére