Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A cseh köztársasági elnök a „zöld őrületet” okolja az energiaválságért

888.hu

2022.08.25. 16:40

Miloš Zeman szerint a gázüzemű járművek eltörlése csak ront a helyzeten.

Miloš Zeman cseh köztársasági elnök a „zöld őrületet” okolta az energiaválságért, és arra figyelmeztetett, hogy a belsőégésű motorral hajtott autók eltörlése csak még inkább ront a helyzeten.

Zeman szerint a válság elsődleges oka nem az ukrajnai háború, hanem a „zöld fanatizmus”,

 

amely miatt az európai országok olyan energiaforrásoktól függenek, amelyek nem képesek kielégíteni a keresletet.

 

Akár úgy hívják, hogy Green Deal vagy bármi más, én már nem leszek itt, amikor kiderül, hová visz minket a zöld őrület„ – mondta Zeman.

Hozzátette, hogy a belsőégésű motorral hajtott autók eltörlése a sokkal igényesebb elektromobilitás megjelenéséhez fog vezetni, és a legnagyobb áramfogyasztók a rövid hatótávolságú és magas árú elektromos autók lesznek.

A vitát az új kormányrendelet generálta,

 

amely előírja, hogy az iskolák, kórházak és háztartások az energiatakarékosság érdekében akár hat Celsius-fokkal is csökkenthetik a hőmérsékletet.

 

Az idősek otthonainak tulajdonosai arra panaszkodtak, hogy az idős emberek nem tudnak 20 Celsius-fokos környezetben élni anélkül, hogy az ne veszélyeztetné az egészségüket.

 

Nem megengedhető, hogy az idősek idejük 100 százalékát 20 °C-os vagy annál alacsonyabb hőmérsékletű helyiségekben töltsék. Életveszélyes a törékeny időseket egy mindössze 20°C-ra fűtött helyiségben fürdetni, amikor gyorsan kihűlnek”

 

– mondta Daniela Lusková, a Szociális Szolgáltatók Szövetségének alelnöke.

Az egészségügyi minisztérium szóvivője azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a rendeleteket a szakmai tudományos véleményekkel konzultálva hozták meg.

Hasonló szabályokat már Németországban is életbe léptettek, ahol a középületekben a termosztátokat 19 Celsius-fokra korlátozták, valamint Spanyolországban, ahol a nyár derekán a nem lakóépületekben a hőmérsékletet nem lehet 27 °C-nál alacsonyabbra állítani.

Májusban Olaszországban „Ukrajna támogatására„ megkezdték az áram adagolását, és a középületekben már tilos 25 °C-nál alacsonyabb hőmérsékleten működtetni a légkondicionálót, illetve 19 °C-nál magasabb hőmérsékleten fűteni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére