Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A CNN szerint a színesbőrűeket jobban érinti az alvászavar

888.hu

2022.11.30. 13:30

Az emögött rejlő tudományos magyarázat természetesen az Egyesült Államok igazságtalan társadalmi rendszere.

 

A CNN azt állítja, hogy a fekete, ázsiai, spanyol ajkú és latin közösségekben gyakoribbak az alvászavarok. Kiemelték, hogy ebből is látszik, mennyire károsak az „egyenlőtlenségek” az emberek egészségére.

 

Ha egy személy alvási szokásai rosszak, az elhízáshoz, magas vérnyomáshoz, 2-es típusú cukorbetegséghez, szív- és érrendszeri betegségekhez és a rák bizonyos formáihoz vezethet. Ezen egészségügyi következmények közül sokkal gyakoribbak a fekete lakosság körében.”

– jelentette ki Chandra Jackson, a National Institute of Environmental Health Sciences kutatója és epidemiológusa.

Márciusban a szenátus elfogadta Marco Rubio szenátor törvényjavaslatát, amely állandóvá tenné a nyári időszámítást. A nyári időszámítást Hawaii és Arizona kivételével 48 államban tartják be.

Eközben a CNN cikke szerint a minőségi alvás biztosítása faji kérdés, és

 

az egészség számos társadalmi és környezeti meghatározó tényezője – beleértve az alvást nem támogató életkörülményeket vagy munkarendet – vagyis részben a strukturális rasszizmus történelmi és tartós formáiból eredhet.”

 

Augusztusban a New York-i egészségügyi minisztérium tisztviselői állítólag egy hőhullámot megelőzően figyelmeztetést adtak ki kollégáiknak, hogy a „strukturális rasszizmus” és annak következményei a fekete közösség tagjai számára súlyosbítják a hőstressz kockázatát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére